MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження донецькій телерадіокомпанії "Україна" за протидію перевірці телепередач, які викликали обурення громадськості

22.02.2005   
Ліна Кущ, Донецька область
Заступник голови Нацради Віталій Шевченко заявив у пресі, що до Національної ради надходить чимало звернень громадян, які вимагають припинити антидержавну діяльність телекомпанії "Україна", що виявляється у закликах до змін конституційного порядку і зазіханнях на територіальну цілісність країни.

Увагу Національної ради з питань телебачення та радіомовлення привернули програми каналу, які транслювалися 27 і 28 листопада, після другого туру президентських виборів. Передачі, на думку Віталія Шевченка, підігрівали сепаратистські настрої і викликали обурення громадськості. 28 листопада керівництво ТРК "Україна" отримало телеграму, підписану В. Шевченком, із вимогою надати Нацраді записи мітингу в Донецьку, інтерв’ю з мешканцями Донецької та Луганської областей, а також програми новин. Президент ТРК "Україна" Геннадій Кондауров заявив на прес-конференції, що не зреагував на вимоги, бо то не була офіційна телеграма від Нацради.

— Це було прагнення змусити телекомпанію припинити трансляцію виборчих багатотисячних мітингів у Донецьку. Ви знаєте, які вони були гострі, яка кількість людей брала в них участь по всьому Донбасу і південному сходу України.

Г. Кондауров каже, що претензії зараз лунають і на адресу інших телекомпаній південного сходу України, зокрема донецької "Київська Русь", яку пов’язують із ім’ям колишнього Генерального прокурора Геннадія Васильєва, та Першого муніципального каналу.

— Я вважаю, що зараз почалася масова репресивна кампанія проти засобів масової інформації, які не відповідали помаранчевому відтінку, — переконаний президент ТРК "Україна". — Мета полягає в тому, щоб відібрати ліцензії, зробити перерозподіл телевізійних частот на свою користь і позбавити опозицію, яка щойно починає формуватися, доступу до преси.

У свою чергу, Г. Кондауров звинуватив Національну раду в тому, що окремі її співробітники займалися розміщенням передвиборчих роликів кандидата у Президенти Віктора Ющенка. Президент ТРК "Україна" назвав це грубим порушенням, яке повинне зацікавити прокуратуру та судові органи.

("Голос України", 25 січня 2005 р.)

 Поділитися