MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд засудив до 5 років ув’язнення голову виборчої дільниці в Кіровоградській області за фальсифікацію результатів голосування на виборах Президента–2004

28.03.2005   

Бобринецький районний суд Кіровоградської області 16 березня засудив до 5 років ув’язнення голову виборчої комісії дільниці №25 територіального виборчого округу №101 за фальсифікацію результатів голосування під час виборів Президента 21 листопада 2004 року.

Про це повідомила прес–секретар прокурора області Наталя Алексєєнко.

За даними Алексєєнко, кримінальну справу проти голови дільничної комісії порушено 17 грудня 2004 року.

У ході розслідування встановлено, що 21 листопада 2004 року голова комісії з метою фальсифікації результатів виборів запропонувала членам комісії підписати незаповнені бланки протоколів підрахунку голосів виборців, і проставила печатку комісії.

Після цього вона внесла до протоколу підрахунку голосів свідомо неправдиві дані, згідно p якими за Віктора Ющенка проголосувало 89 виборців, а за Віктора Януковича – 381.

Протокол з результатами голосування вона особисто відвезла в тервиборчком округу №101.

26 січня голові дільничної комісії були пред’явлені обвинувачення, а 31 січня 2005 року кримінальну справу було направлено до суду.

Бобринецький райсуд визнав голову виборчої комісії дільниці №25 ТВО №101 винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 158 Кримінального кодексу (неправомірне використання виборчих бюлетенів, підробка виборчих документів або неправильний підрахунок голосів і неправильне оголошення результатів виборів).

Суд присудив голову виборчої комісії №25 ТВО №101 до п’яти років позбавлення волі із забороною займати деякі посади протягом двох років, однак згідно з ст. 75 Кримінального кодексу (звільнення від покарання з випробуванням) суд звільнив голову комісії від відбування покарання й призначив іспитовий термін на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений у вищій інстанції.

LiгaБізнесІнформ

17.03.2005

 Поділитися