MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Контроль над міліцією

07.05.2005   

2004 року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1300 працівників міліції.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, нині слідчі органи прокуратури розслідують 23 кримінальні справи, порушені стосовно працівників органів внутрішніх справ УМВСУ у Львівській області, з яких сім порушили цьогоріч.

Варто зазначити, що однією із функцій, покладених на прокуратуру, є нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство.

Так, згідно з прокурорським звітом, 2004 року за допущенні порушення законодавства при провадженні дізнання та досудового слідства прокурори скасували близько 430 незаконних постанов про відмову в порушенні кримінальних справ з одночасним їх порушенням, близько 180 постанов про закриття кримінальних справ і понад три тисячі постанов про зупинення досудового слідства.

Згідно з повідомленням, під час проведення перевірок працівниками прокуратури виявлено факти неналежного ставлення працівників міськрайвідділів до виконання своїх службових обов’язків.

Лише за результатами перевірок щодо розгляду працівниками міліції заяв і повідомлень громадян про вчинені злочини прокуратура Львівської області порушила три кримінальні справи, йдеться в повідомленні. Загалом, на виявлені порушення закону органи прокуратури Львівської області 2004 року внесли майже 900 подань про усунення порушень вимог чинного законодавства в діяльності міськрайвідділів внутрішніх справ області.

(“Львівська газета”, № 31, 18 лютого, 2005 р.)

 Поділитися