MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Що їдять в армії. Розкажіть, чим нині годують, у що вдягають і скільки грошей платять солдатам української армії”. Відповідає начальник Управління прес-служби Міністерства оборони України — прес-секретар Міністерства оборони України підполковник Андрій Лисенко

07.05.2005   
Антон Кожевников, м. Запоріжжя
— Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1444 від 28.10.2004 року "Про речове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань у мирний час", сержанти і солдати строкової служби забезпечуються речовим майном згідно з Нормою №8 цього законодавчого акту. Їм видають усе необхідне — від беретів до ременів. У тому числі, рушники та білизну.
Харчування військовослужбовців строкової служби у Збройних Силах України здійснюється на підставі постанови Кабінету Міністрів України №426 від 29.03.2002 року "Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших формувань". А саме: згідно з Нормою №1, військовослужбовці отримують хліб, макаронні вироби, крупу, м’ясо, рибу, маргарин, топлені тваринні жири, олію, сир, масло, яйця, цукор, сіль, чай, оцет, лавровий лист, перець, дріжджі, томатну пасту, гірчичний порошок, картоплю, овочі, сухофрукти або фруктові соки.
А от щодо грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби, то воно визначається, залежно від посади, військового звання та умов військової служби і складається з окладів грошового утримання та додаткових видів грошового забезпечення. Загалом військовослужбовці сьогодні отримують від 22 до 27 гривень щомісяця.

("Голос України", N2202, 2005.02.22)
 Поділитися