MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Підозрюваного побили до розриву селезінки

30.06.2005   
Василь Кучерявий, Рівне

Тяжких тілесних ушкоджень завдали неповнолітньому працівники Березнівської міліції, коли випитували в нього інформацію. Відтак потерпілого довелося прооперувати. Березнівська прокуратура порушила кримінальну справу проти правоохоронців.

Вона встановила, що ввечері 22 січня цього року березнівські міліціонери затримали місцевого мешканця Петра Мойсейця та доставили до райвідділу як свідка. Однак не сповістили про це батьків і не дозволили підліткові повідомити про місце свого перебування.

– Беручи пояснення, працівники міліції так побили хлопця, що це призвело до субкапсулярного розриву селезінки, розриву черевної порожнини тощо, – каже заступник обласного прокурора Віктор Кокошко. – Після цього він потрапив у Березнівську центральну районну лікарню, йому зробили операцію. Потім перевели в Рівенську обласну дитячу лікарню.

За цією справою нині триває досудове слідство.

(“Львівська газета”, 16 червня, 2005 р.)

 Поділитися