MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліціонера засудили за “вибивання” зізнання

30.06.2005   
Василь Кучерявий, Рівне

Дубенський міськрайонний суд нещодавно виніс вирок старшому лейтенантові міліції Володимиру Калюжному за те, що під час дізнання оперуповноважений відділу карного розшуку Дубенського МРВ УМВС України в Рівненській області завдав підозрюваному значних тілесних ушкоджень.

За словами заступника прокурора області Віктора Кокошка, 11 жовтня минулого року пан Калюжний проводив дізнання за фактом демонтажу лінії електропередач у селі Острів Дубенського району. Перебуваючи наодинці з Анатолієм Намчуком у службовому кабінеті, правоохоронець намагався справді вибити з нього зізнання щодо причетності до справи. Як наслідок, пан Намчук отримав закритий перелом нижньої щелепи.

– Міліціонер умисно вчинив дії, які виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, – каже заступник прокурора області Віктор Кокошко. – Тим самим заподіяв суттєвої шкоди потерпілому. Крім того, такі дії образили гідність постраждалого.

Згідно з вироком Дубенського міськрайонного суду від 6 червня, старшого лейтенанта міліції Калюжного визнали винуватим за ч.2 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, яке супроводжувалося насильством). Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на три роки та шість місяців. Але на підставі статті 75 Конституції України його звільнили від відбування вироку, встановивши дворічний випробувальний термін.

(“Львівська газета”, 16 червня, 2005 р.)

 Поділитися