MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

За перемогу Януковича на виборах у Сумах давали 13 тисяч

31.08.2005   

Прокуратура Тростянецького району Сумської області завершила розслідування кримінальної справи у відношенні глави ВАТ «Спартак», який обвинувачується в грубому порушенні виборчого законодавства.

Як передає Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-секретаря прокурора Сумської області Олексія Дерев’янка, керівник ВАТ обвинувачується в дачі хабара, здійсненій повторно і перешкоджанні здійсненню виборчого права.

Санкція по цих статтях – від двох до п’яти років позбавлення волі. Кримінальну справу з обвинувальним висновком направлено до Тростянецького районного суду.

У повідомленні говориться, що перед першим туром виборів президента України глава ВАТ біля облдержадміністрації одержав від якоїсь людини пакет із грішми, який він мав видати як винагороду представникам дільничних виборчих комісій Тростянецького району за успішне проведення виборів на користь Януковича.

«Він видав незаконну винагороду сімнадцятьом главам дільничних виборчих комісій на загальну суму 13,1 тис. грн.», – підкреслюється в повідомленні.

Крім того, як відзначає прес-секретар, перед першим туром глава ВАТ дав хабар дев’ятьом главам дільничних виборчих комісій на загальну суму більше 5 тис. грн., а перед проведенням другого туру виборів видав начальнику відділу райдержадміністрації два відкріпних посвідчення без вказівки імен виборців для голосування на користь Януковича.

Інтерфакс-Україна

 Поділитися