MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Засуджені одержали право на листування з Європейським судом з прав людини

27.12.2005   

Верховна Рада України внесла зміни до деяких законодавчих актів стосовно прав засуджених на листування з Європейським судом з прав людини. За прийняття Закону в цілому проголосували 322 народних депутата.

Законом, зокрема, передбачено внести зміни, згідно з якими засуджені і особи, які перебувають під охороною, будуть мати право на листування з Європейським судом, а також з іншими відповідними органами міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна.

Відповідно до цього закону адміністрація колоній і в’язниць не має права розкривати конверти з листами, які засуджені направляють у Європейський суд з прав людини. Раніше засуджені передавали адміністрації такі листи у відкритому вигляді.

Раніше закриті листи можна було надсилати тільки в органи прокуратури. На початку 2000-х років аналогічне правило ввели для надсилання скарг і заяв на ім’я Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України.

Зараз засуджені мають подавати адміністрації у відкритому вигляді листи й скарги, адресовані президентові й спікерові парламенту, голові МВС, Верховному суду, держустановам, громадським організаціям, засобам масової інформації й т.п.

Наш інформ.

 Поділитися