MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кінець Інтернету, яким ми його знаємо

08.02.2006   

Найбільші американські телефонні та кабельні компанії, впроваджують в життя план, що дозволить перетворити такий Інтернет, яким він є зараз – вільний, відкритий та недискримінуючий – на приватний, керований та сегментований сервіс, в якому користувачі будуть змушені платити гроші буквально за все, що вони роблять онлайн.

Поза тим, ті ж Verizon, Comcast, Bell South та інші комунікаційні гіганти розробляють механізми по перетворенню мережі в саму грандіозну в історії маркетингову машину – механізми що будуть збирати та зберігати дані про будь який ваш крок або дію онлайн. Така система в першу чергу покликана досконально вивчити користувачів та примусити їх більше споживати, але також непогано пристосована в якості гігантської програми спостереження, мрію спецслужб.

Згідно з цими планами, що стали нещодавно відомі, «більш рівні» користувачі з найбільшими гаманцями (корпорації, спеціальні групи, та головні рекламісти)отримають набагато кращий сервіс. Контент від них матиме перевагу на комп’ютерних та ТБ-екранах, в той час як інший трафік (такий як p2p) або повністю закриють, або він матиме дуже низький пріоритет.

Згідно з цими планами, всі ми – від провайдерів контенту до окремих користувачів, будемо платити більше щоб ходити по сайтам, дивитись відео або навіть відправляти електронну пошту. Зазначені компанії планують запровадити різні «тарифні плани», для «платинового», «золотого», «срібного» тощо Інтернету.

Для того щоб реалізувати ці зміни, необхідно змінити закони. Загалом, напрямок змін – змусити центральний уряд США дозволити вказаним телекомунікаційним компаніям керувати Інтернетом та іншими цифровими комунікаційними сервісами так, наче це їх приватні мережі, без обмежень, що стримують подібні плани в поточний момент, без законів державної регуляції, що покликані захистити публічний інтерес.

Для цього вже працюють групи лобістів, та задіяні інші перевірені механізми і в Конгресі та в FCC (Комісія зі зв’язку) вже розглядаються пропозиції з цього приводу, які можуть мати вирішальне значення для долі Інтернет.

Отже, тепер від активної участі американських виборців залежить, в значній мірі, доля всіх користувачів Інтернет. Чи зможуть вони змусити своїх законодавців не допустити вищевказаного сценарію?

Наш інформ.

 Поділитися