MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Харків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижня‘7 днів, щоб залишити країну’: білоруському подружжю добровольців вдалося подати документи до ДМС після розголосу Нобелівську премію миру отримали український “Центр громадянських свобод”, білоруський правозахисник та російський “Меморіал”Російських та білоруських чиновників не бажають бачити на річниці визволення концтаборів Бухенвальд і Міттельбау-ДораБілоруська карта ПутінаБілорусь – друга в Європі за кількістю в’язнів на 100 тисяч населенняБілорусь: Радіо Свобода визнана «екстремістським формуванням»Волонтери: червона зона не вводиться у Харківській області через вибориБілорусь: Колесникову та Знака засудили до 11 та 10 років колоніїБілорусь: Колесниковій та Знаку загрожує 12 років позбавлення воліБілорусь: Верховний суд ліквідував Білоруську асоціацію журналістівБілорусь: ПЦ «Весна» безоплатно допоможе жертвам тортур у рамках універсальної юрисдикціїБілорусь: Слідчий комітет не знайшов порушень у діях силовиківБілорусь: Незалежний телеканал «Белсат» визнано екстремістськимБілорусь: «Ми не припинимо своєї правозахисної діяльності». Заява ПЦ «Весна»Білорусь: Протасевича й Сапегу перевели під домашній арештБілоруські журналістки – лауреатки міжнародної премії за відвагу в журналістиціБілоруського активіста намагаються видворити з України без рішення судуБілорусь: Спроба суботнього протесту припинена силовикамиБілорусь: Заарештовано журналіста, який оприлюднив розслідування про «ексберкутівців» у силових структурах РБ

Білорусь: В’язниці Мінська переповнено

25.03.2006    джерело: www.korespondent.net

24 Березня 2006, 18:12  Журналісти з Мінська повідомляють, що в’язниці міста переповнено прихильниками опозиції, і їх вивозять в інші місця. Кількість затриманих за політичні погляди в білоруській столиці лише за минулу ніч може сягати 1000 осіб.

У ніч на п’ятницю міліція знесла наметовий табір у центрі Мінська на Октябрській площі, де з понеділка до останнього трималися близько сотні прихильників білоруської опозиції.

Прес-секретар Мілінкевича Андрій Кусальчук повідомив, що, за даними опозиції, під час розгону наметового містечка затримано від 200 до 450 осіб, серед них 3 журналістів і грузинського оператора. Крім того, за його даними, у місті за минулу ніч схоплено ще близько 500 осіб.

Серед затриманих є українці, повідомляє білоруський національний телеканал. Затримано сина Мілінкевича, двох племінників іншого кандидата в президенти від опозиції Олександра Козуліна, а також колишнього посла Польщі в Білорусі Марьюша Машкевича.

До того в Білорусі за ґрати потрапили щонайменше 400 прихильників опозиції.

Журналісти з Мінська повідомляють, що в’язниці міста переповнено. Під приймальниками-розподільниками стоять черги з родичів політзатриманих. 

З ранку п’ятниці міліцейські автобуси з затриманими опозиціонерами вирушили до судів міста Мінська, що мають ухвалити вироки затриманим за участь у несанкціонованій акції.

Підсудних звичайно притягають до адміністративної відповідальності й дають по 10-15 діб. Такий термін за останні дні отримали десятки активістів і прихильників опозиції.

У п’ятницю до місця спецприймальника-розподільника в Мінську на Окрестіно, куди звезли арештантів, приїздили Олександр Мілінкевич і Олександр Козулін. Мілінкевич повідомив, що за послуги адвокатів і судові витрати заплатять громадські організації. Крім того, він повідомив, що частина затриманих перебувають у слідчому ізоляторі МВС на Володарського й у Новинках.

Мілінкевич повідомив також, що не відмовляється від наміру провести акцію протесту 25 березня.

www.korespondent.net

 Поділитися