MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Права осіб, що повернулися з російського полонуПісля деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Досягнення цілей — це правильні питанняВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групи‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїПравоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених Вправа ‘очищення розуму’Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФСудилища тривають: у ‘ДНР’ 33 українських воїнів відправили за ґрати на строки до 29 роківВикористання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму закону“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихСвідка Єгови, якого звинувачували в ухиленні від військової служби, виправдали у суді Звіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Звіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 Один успех Харьковской правозащитной группы в 1991 годуДзеркало українського правосуддяЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89

З 17 квітня українські міліціонери будуть зачитувати права затриманим

14.04.2006   
Кореспондент.net
МВС України вводить обов’язкове зачитування вголос обвинувачуваним їхніх прав під час затримки.

«Наказом з наступного тижня ми вводимо зачитування прав затриманих під час затримки», - заявив 14 квітня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Чернігові.

За його словами, біля двох місяців це питання вирішується в Міністерстві юстиції, однак там не можуть погодити форму зачитування прав затриманих. «Ми вирішили рекомендувати, поки текст погодиться (у Мін’юсту), і увести внутрішнім наказом по МВС», - уточнив Луценко.

Він додав, що рано або пізно форма зачитування буде затверджена. «Комусь це покажеться декларацією, але так живе увесь світ і до цього будуть звикати українські правоохоронні органи», - сказав Луценко.

У грудні 2005 року МВС створило громадську колегію правозахисних організацій з прав людини. А в липні 2005 року Президент Віктор Ющенко доручив Міністерству внутрішніх справ навчити працівників органів внутрішніх справ правилам спілкування з громадянами.

 Поділитися