MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Херсоні запрацював Інтернет-центр для інвалідів

21.04.2006    джерело: www2.dw-world.de
Центр устатковане спеціальним програмним забезпеченням за системою Брайля, за допомогою якого відвідувачі з проблемами зору можуть знайти в Інтернеті будь-яку інформацію чи аудіо-книги, прослухати їх та роздрукувати

У Херсонській обласній науковій бібліотеці почав діяти Інтернет-центр для інвалідів. Нині тут реалізується проект Інтернет доступу до людей з проблемами зору.

Подібний Інтернет-центр для людей з особливими потребами існує у Києві та Рівному. У Херсоні ж він створений саме для незрячих людей. Центр устатковане спеціальним програмним забезпеченням за системою Брайля, за допомогою якого відвідувачі з проблемами зору можуть знайти в Інтернеті будь-яку інформацію чи аудіо-книги, прослухати їх та роздрукувати, каже співробітник центру Наталя Мірошниченко. „Ми орієнтуємося в першу чергу на людей, у яких є потреба працевлаштуватися. Яким не просто хочеться поспілкуватися, а конче потрібна робота, оскільки освоєння цих програм потребує достатньо багато сил і бажання. Ці програми за один день не опанувати. Для цього потрібно десь півроку“.
Наталя Мірошниченко зауважила, що зараз у центрі не вистачає тренерів. До цієї роботи планують залучити незрячих студентів одного з херсонських гуманітарних вузів. Офіційне відкриття центру для людей з проблемами зору відбудеться в травні у рамках «Дня Європи в Україні».
Німецька хвиля 

 Поділитися