MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Смертна кара в Росії. Як це загрожує українцям?ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світуОмбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуЗруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряМілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідні

У Росії зростають ксенофобні настрої

08.05.2006   

Близько 12% росіян беззастережно підтримують гасло "Росія для росіян". Саме такими є результати соціологічного опитування аналітичного центру Юрія Левади.

За результатами дослідження, дане гасло "в розумних межах" підтримують близько 40% опитаних громадян РФ, а 24% ставляться до нього швидше негативно, вважаючи його проявом "справжнього фашизму".

Експерти також зазначають, що ворожість стосовно приїжджих з країн Кавказу та Середньої Азії відчувають 26% опитаних. У 18% респондентів ці мігранти викликають роздратування.

Варто зазначити, що і раніше соціологи спостерігали зростання ворожого ставлення до мігрантів у російському суспільстві. Так, за даними Всеросійського Центру Вивчення Громадсьої Думки, у квітні 2005 року кожен другий росіянин погоджувався, що мігранти заповняють дефіцит низькокваліфікованої та низькооплачуваної робочої сили, а в листопаді минулого року так думало тільки 37% опитаних.

Крім того, за даними опитування, котре проводилося в листопаді (2005 рік), того ж таки Центру Вивчення Громадської Думки, серед проблем, які найбільше турбують жителів столиці - велике число приїжджих. Це питання поряд із проблемами вуличної злочинності та зростаючих цін на комунальні послуги хвилює 36-38% усіх жителів Москви.

www.korespondent.net  (за матеріалами NEWSru.com, РБК)

 Поділитися