MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європейський суд з прав людини виніс рішення проти України

30.06.2006   
Європейський суд по правах людини поставив за обов’язок Україні виплатити жителеві Чернігова 5,315 тис. євро за порушення його права на повагу особистого й сімейного життя.

Відповідно до повідомлення Європейського суду, у травні 1999 року в офісі приватного нотаріуса Олександра Пантелеенка, 1960 року народження, був зроблений обшук, тому що Пантелеєнко підозрювався в зловживанні повноваженнями й підробці офіційних документів.

Пантелеєнко звернувся до суду з вимогою виплатити йому компенсацію у зв’язку з незаконністю обшуку.

Під час розгляду, що тривало до 2002 року, Чернігівська районна психоневрологічна лікарня надала суду інформацію про проходження Пантелеєнком лікування від психічного розладу.

Пантелеєнко звернувся в Європейський суд по правах людини зі скаргою на порушення його права на повагу особистого й сімейного життя, права на презумпцію невинуватості й права на ефективний судовий захист.

Європейський суд визнав порушення прав позивача, і поставив за обов’язок Україні виплатити йому 2,315 тис. євро за матеріальний, і 3 тис. євро за нематеріальний збиток.

Також Європейський суд по правах людини поставив ще виплатити 3 українцям 1,3 тис. євро за невиконання рішень українських судів по їхніх справах.

Про це сказано в повідомленні Європейського суду.

Відповідно до повідомлення, жителька Херсона Світлана Мурашова, 1960 року народження, житель Хмельницького Володимир Волосюк, 1942 року народження, і житель Києва Анатолій Жмак, 1950 року народження, звернулися в Європейський суд по правах людини зі скаргами на невиконання рішень українських судів по їхніх справах.

Позивачі скаржилися на порушення їхніх прав на чесний судовий розгляд, крім того, Мурашова й Волосюк скаржилися на порушення їхніх прав на захист власності.

Мурашова також скаржилася на порушення її права на ефективний судовий захист.

Європейський суд визнав порушення прав позивачів і поставив за обов’язок Україні виплатити Мурашовой 800 євро й Жмаку 500 євро за нематеріальний збиток.

Наш інформ.

 Поділитися