MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відбулося установче засідання Громадської ради СБУ

11.07.2006    джерело: www.ssu.gov.ua
Відбулося установче засідання Громадської консультативної ради з проблем забезпечення державної безпеки, яке започатковує практичну роботу громадської експертної структури як демократичного цивільного контролю над діяльністю Служби безпеки України.

10 липня ц.р. відбулося установче засідання Громадської консультативної ради з проблем забезпечення державної безпеки, яке започатковує практичну роботу громадської експертної структури як демократичного цивільного контролю над діяльністю Служби безпеки України.

Цим проектом в Україні використовується досвід демократичних європейських країн, де існує дієвий механізм суспільного контролю діяльності правоохоронних органів та реального впливу громадськості на процеси, що у них відбуваються.

У своєму вступному слові Голова СБУ Ігор Дріжчаний наголосив на тому, що утворення такої громадської інституції стане помітним кроком у реалізації визначеної Президентом Віктором Ющенком відкритої і прозорої політики реформування національного сектору безпеки і такої її чутливої складової, як Служба безпеки України.

До складу Громадської ради увійшли знані та авторитетні політики, громадські діячі, та незалежні експерти, зокрема президент Національної академії державного управління Віра Нанівська, народні депутати 4 скликання Георгій Крючков та Віктор Мусіяка, головний редактор тижневика "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий та інші відомі в Україні представники громадськості.

Увагу новоствореної Громадської ради буде націлено на сприяння вирішенню проблем забезпечення державної безпеки, дотриманню законності, прав і свобод громадян, утвердженню принципів демократії

та верховенства права.

Публічні оцінки та пропозиції щодо найбільш резонансних подій, що стосуються діяльності правоохоронних органів, на яких зосереджуватиметься громадська думка, будуть почуті керівництвом СБУ та враховані у процесі реформування спецслужби та усього сектора національної безпеки.

Прес-центр СБ України

10 липня 2006

 Поділитися