MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Львові останки жертв репресій НКВД поховають на Личаківському цвинтарі.

22.07.2006    джерело: www.radiosvoboda.ua
У криптах мають намір поховати останки 225 людей, в тому числі 80-ти дітей, яких знайшли 4 роки тому у Жовкві, в підвалі монастиря

Сьогодні виконком міської ради ухвалив рішення побудувати у Личаківському заповіднику крипти, де поховають рештки людей, яких замордували у 40-50-х роках НКВС (Народний комісаріат внутрішніх справ, який був перейменований у КДБ).

У криптах мають намір поховати останки 225 людей, в тому числі 80-ти дітей, яких знайшли 4 роки тому у Жовкві, в підвалі монастиря.

За даними експертної комісії, люди стали жертвами радянської таємної поліції. Останки ексгумували, але досі не поховали, вони зберігаються в мішках.

Цього року в подвір’ї храму, у центрі Жовкви, теж виявили людські кості, за попередніми результатами, ці злочини були скоєні НКВС у 50-ті роки. Втім експертизи останків не провели.

Будівництво крипт на Личакові відбувається за державні гроші і це стане місцем пам’яті усіх жертв НКВС Львівщини.

 Поділитися