MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ГПУ передала до суду ще одну справу відносно фальсифікації виборів у м. Мукачеві

02.08.2006   
Генеральна прокуратура України закінчила розслідування й направила до Мукачівського міського районного суду кримінальну справу з обвинуваченням одного з колишніх керівників УМВС України в Закарпатській області.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) закінчила розслідування й направила до Мукачівського міського районного суду кримінальну справу з обвинуваченням одного з колишніх керівників УМВС України  в Закарпатській області у здійсненні злочинів, передбачених ч.2 ст.357 (викрадення особливо важливих документів) і ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органа) Кримінального Кодексу України.

Як повідомила прес-службі ГПУ, досудове слідство довело провину цього службовця у викраденні протоколів дільничних комісій про результати й зловживання, пов’язаних з фальсифікацією результатів голосування під час виборів Мукачівського міського голови у квітні 2004 року.

Нагадаємо, раніше в міський районний суд м. Мукачеві була направлена кримінальна справа відносно колишнього голови дільничної виборчої комісії № 32 під час виборів міського голови Михайла Соляника. Він обвинувачується в тому, що за попередньою змовою з колишнім першим заступником голови Закарпатської обласної державної адміністрації Віктором Дядченко вніс до протоколу дільничної виборчої комісії свідомо неправдиві дані й використовував фальшивий виборчий документ. Мукачівський міський районний суд присудив М.Соляника до п’яти років позбавлення волі.

Наш інформ.

02.08.2006

 Поділитися