MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Названі найбільш корумповані галузі України

02.08.2006    джерело: Кореспондент.net

Найбільш корумпованими галузями в Україні є система освіти й охорони здоров’я.

Про це заявив начальник Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС Леонід Скалозуб.

«Аналіз нашої роботи показує, що в нас система освіти і система охорони здоров’я є найбільш корумпованими», – сказав він.

За його словами, із усіх фактів хабарництва 40% хабарів виявлено в системі охорони здоров’я, а 38% – у системі освіти.

Тим часом, наприкінці червня в Україні з ініціативи Ради Європи і Європейською Комісії для України стартував проект «Підтримка належного управління: протидія корупції в Україні» (UPAC).

У рамках цього трирічного проекту міжнародної технічної допомоги заплановано провести заходи, що будуть сприяти посиленню добропорядності, запобіганню корупції в українському суспільстві. Планується також удосконалити існуюче національне законодавство в сфері боротьби з корупцією шляхом приведення його у відповідність з міжнародними нормами і стандартами в цій сфери.

 Поділитися