MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україну назвали вільнішою за Росію аж на 42 пункти

07.08.2006    джерело: www.pravda.com.ua
Найбільш не вільними на території колишнього СРСР визнані Узбекистан, Білорусь і Туркменістан

Україна посідає 87 місце у "карті свободи", яку склали експерти агентства State of World Liberty.

До рейтингу увійшли 159 країн світу, яких оцінювали за кількома показниками – від свободи особистості до економічної свободи, повідомляє "Газета по-киевски".

"Світ невільний", - констатують у своїй доповіді автори дослідження. Вони стверджують, що загальносвітовий індекс свободи складає усього 56,9% зі 100.

Найвільнішим регіоном світу було визнано Європу, що набрала 70,49 балів. При цьому лідером усього рейтингу стала Естонія (85,25 балів).

Дослідники відзначають, що з країн колишнього СРСР "задовільні" справи з рівнем свободи тільки в країнах Балтії – Литва, наприклад, посіла 16-е місце, Латвія – 21-е.

Більше жодна з держав колишнього Союзу не увійшла навіть до першої Тор-50 списку. У першій сотні опинилися такі країни, як Грузія (58-е місце), Вірменія (79-е), Україна (87-е) і Молдова (93-є). Киргизія на 106-ій позиції.

У той же час Росія обіймає 124-у позицію, набравши 42,07 бали. Її сусідами по рейтингу стали Центрально-Африканська Республіка - 42,14 бала і Єгипет - 41,5 бала.

Найневільнішими на території колишнього СРСР визнані Узбекістан, Білорусія і Туркменістан – 152-е, 153-є і 154-е місця відповідно. Однак найгірші справи зі свободою у Північній Кореї – останнє 159-е місце.

В основу дослідження були покладені результати минулих досліджень таких міжнародних інститутів, як The Heritage Foundation, Wall Street Journal, Frasier, Cato, організації Freedom House і "Репортерів без кордонів".

До десятки найвільніших країн світу увійшли Естонія, Ірландія, Канада, Швейцарія, Ісландія, Багамські Острови, Великобританія, США, Кіпр та Нова Зеландія.

 Поділитися