MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисна консолідуюча програма Схід - Захід для жінок із особливими потребами

14.08.2006    джерело: www.civicua.org
В Чернівцах відбувся семінар-тренінг, де вивчали механізми захисту прав людей з особливими потребами

4-5 серпня 2006 року в м. Чернівці відбувся семінар-тренінг для жінок з особливими потребами "За рівні права та можливості". Тренінг проводився в рамках проекту "Правозахисна Консолідуюча Програма "Схід - Захід" для жінок з особливими потребами".

У перший день тренінгу 26 учасниць вивчали механізми захисту прав людей з особливими потребами, обговорювали стереотипи нашого суспільства щодо них та дискриміноване становище інвалідів в м. Чернівці та області (відсутність пандусів, світлофорів зі звуковою сигналізацією для людей із вадами зору, відсутність сурдоперекладу на телевізійних каналах тощо), за допомогою рольових ігор відпрацьовували можливі варіанти працевлаштування жінок з особливими потребами.

На другий день тренінгу представники громадських організацій – Чернівецької міської організації "Допомога інвалідам", "Діабетик Буковини", Чернівецької обласної асамблеї інвалідів, ЧОБФ "Діти-інваліди", Садгірської асоціації інвалідів, Чернівецького осередку Всеукраїнської асоціації "Астом-Україна", міської громадської організації інвалідів-спинальників "Мрія", УТОГ, Чернівецького міського центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, ГО "Права людини" – набували навичок роботи в команді, створення груп взаємодопомоги, вирішення конфліктів, обмінювались досвідом роботи. В учасників семінару-тренінгу виникла ініціатива об’єднати зусилля всіх зацікавлених неурядових організацій Чернівецької області для вирішення проблем людей з особливими потребами.

У роботі тренінгу взяв участь депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей, секретар постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та охорони навколишнього середовища, який прийняв пропозицію учасників тренінгу включити до складу громадської комісії з контролю за якістю ремонту доріг для реалізації принципів безбар’єрної архітектури – Ананьєву Катерину (міська громадська організація інвалідів-спинальників "Мрія"), Кирилюк Марію (Чернівецька обласна асамблея інвалідів), Назарову Гюльнар (Чернівецька обласна громадська організація "Права людини"), пообіцяв сприяти вирішенню проблем діабетиків міста із забезпечення їх інсуліном.

Програма реалізується громадською організацією "Фундація прав людини" спільно з Чернівецькою обласною громадською організацією "Права людини" за підтримки Європейської Комісії Європейського Союзу.

 Поділитися