MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Cокирянській колонії засуджених годують хлібом із черв’яками

16.08.2006   
На Гарячу лінію з питань підприємництва Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, з надійного джерела надійшла інформація, що у виправно-трудовій колонії № 67 міста Сокиряни Чернівецької області, особам, що відбувають покарання у відділенні ТЗ (тюремне утримання камерного типу), 11 серпня 2006 року на вечерю, був виданий хліб з черв’яками. Починаючи з 11.08 до сьогоднішнього дня (15.08) 100 чоловік голодують. Офіційну заяву на ім’я начальника колонії Ліпінського Віктора Станіславовича засуджені не писали, просто відмовляються від прийому їжі.

На Гарячу лінію з питань підприємництва Чернівецького міського Центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу, з надійного джерела надійшла інформація, що у виправно-трудовій колонії № 67 міста Сокиряни Чернівецької області, (далі ВТК-67), особам, що відбувають покарання у відділенні ТЗ (тюремне утримання камерного типу), 11 серпня 2006 року на вечерю, був виданий хліб з черв’яками. На вимогу поміняти хліб, черговий помічник начальника колонії не прореагував. Натомість! сказав, щоб ті, хто відбувають покарання, не звертали увагу на таку(!) «харчову добавку» і продовжували вечерю.

Починаючи з п’ятниці (11.08) до сьогоднішнього дня (15.08) 100 чоловік голодують. Офіційну заяву на ім’я начальника колонії Ліпінського Віктора Станіславовича засуджені не писали, просто відмовляються від прийому їжі.

Засудженні вимагають одне: – покращити якість продуктів харчування.

Ігор Кухарчук, терміново надіслав листа начальнику відділу державного департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Василю Соловйову, у якому заявив, що вбачає «масове порушення прав людини у ВТК-67». Після чого просив його вивчити обставини і сприяти вирішенню конфліктної ситуації. Повідомити правління Центру про вжиті заходи у визначені законом терміни. 

Йшов час...

Дещо згодом Ігор Кухарчук повідомив «БукІнфо», що сьогодні ж телефонним дзвінком на «Гарячу лінію» йому було повідомлено, що в 13-30 15 серпня 2006 року, голодування засуджених в кількості 100 осіб у виправно-трудовій колоні! ї № 67 м. Сокиряни Чернівецької області припинено.

Це стало можливим завдяки втручанню у вирішення конфліктної ситуації начальника департаменту України з питань виконання покарань у Чернівецькій області Василя Соловйова. Про ситуацію, що виникла у ВТК-67 було проінформовано голову Чернівецької ОДА Володимира Куліша, голову Чернівецької облради Івана Шилепницького та ЗМІ.

Завдяки спільним діям влади, ЗМІ, громадськості конфлікт вичерпано. Начальник ВТК-67 Ліпінський В.С. пообіцяв, що цього більше не буде, проте з посиланням на недостатнє фінансування свого закладу. Через Гарячу лінію, встановлено постійно діючий зв’язок з ВТК-67 і про всі можливі порушення прав людини надалі будемо інформувати, як владу так і громаду. 

Єдине, що викликало здивування – пан Кухарчук розіслав ЗМІ обидва листи... лише сьогодні 15 серпня. Виходить, якби питання не було б позитивно вирішено для засуджених (4 дні люди голодували!), то і преса б про це все не знала?!

15.08.06

 

 Поділитися