MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд засудив екс-міліціонера Шаблія на 8 років ув’язнення за насильство над затриманими в Полтавській області

31.08.2006    джерело: www.ukranews.com
Апеляційний суд Полтавської області засудив колишнього співробітника Управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області Володимира Шаблія на 8 років позбавлення волі за перевищення ним службових повноважень і застосування фізичного насильства до затриманих.

Апеляційний суд Полтавської області 23 серпня засудив колишнього співробітника Управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області Володимира Шаблія на 8 років позбавлення волі за перевищення ним службових повноважень і застосування фізичного насильства до затриманих.

Про це сказано в постанові суду.

При цьому суд першої інстанції засудив Шаблія на 10 років ув’язнення, але апеляційний суд зменшив ступінь його покарання до восьми років.

Суд установив, що в полтавському УБОЗ була поширена практика "вибивання" визнань із людей, не причетних до скоєння злочинів.

Зокрема, Шаблій був серед тих оперативників, які на смерть замучили підприємця із Чернігівської області Володимира Цісельського 4 грудня 2003 року.

До затриманого, котрого необґрунтовано підозрювали в крадіжці газоконденсату із трубопроводу, застосовували жорстоке катування "слоник": на нього надягали протигаз і пускали в шланг сигаретний дим, унаслідок чого підприємець задихнувся на смерть.

Ще чотирьох працівників полтавського УБОЗу, яким також пред’явлено обвинувачення в катуваннях над затриманими, оголошено в розшук - вони з 2004 року переховуються від слідства.

Прокуратура Полтавської області винесла обвинувачення в перевищенні ними службових повноважень і застосуванні фізичного насильства до затриманих і відсторонила їх від роботи.

Як повідомляло агентство, у травні 2005 року прокуратура Полтавської області визнала винними 5 співробітників обласного управління боротьби з організованою злочинністю, обвинувачуваних у катуваннях над Цісельським.

31.08.2006

 Поділитися