MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ викрила вчених-шкідників

05.09.2006    джерело: pravda.com.ua

У ході здійснення контррозвідувальних заходів управлінням СБУ в Києві викрито і припинено протиправні дії, які могли завдати шкоди національній безпеці України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-центр УСБУ.

Посадові особи одного з українських академічних інститутів, всупереч інструкціям поводження з відомостями, що мають гриф секретності "таємно", передали для ознайомлення та опрацювання документи співробітникам організації, яка не мала на це спеціального дозволу.

З матеріалами, що становлять державну таємницю у сфері оборони і науки, ознайомлювалися люди, які не мають відповідних дозволів і, крім того, часто виїздять за кордон.

Порушено кримінальну справу за статтею про розголошення державної таємниці. Ведеться слідство.

Крім того, за матеріалами УСБУ лише влітку судами столиці до адміністративної відповідальності притягнуто п’ятеро посадовців київських державних академічних і проектно-дослідницьких інститутів, оборонного підприємства.

Порушивши вимоги Закону України "Про державну таємницю", службовці не вжили необхідних заходів щодо забезпечення охорони секретів.

05.09.2006

 

 Поділитися