MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуЗруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряМілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тих, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуЯк наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні

Безпрецедентна акція журналістів

07.09.2006   
Звернення журналістів містить заклик до депутатів з вимогою негайно припинити бездумну і варварську реставрацію об’єкта, внесеного до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і покарати винних у допущених зловживаннях.

Безпрецедентна акція журналістів

 

7 вересня, більше 100 працівників засобів масової інформації Львова зачитали у сесійній залі Львівської обласної ради звернення до депутатів, під яким поставили підписи 127 журналістів Львова і столиці (вихідців зі Львова). У зверненні жорстко критиковано позицію міського голови А. Садового і його підлеглих, відповідальних за свідому руйнацію площі Ринок. Документ містить заклик до депутатів з вимогою негайно припинити бездумну і варварську реставрацію об’єкта, внесеного до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і покарати винних у допущених зловживаннях.

 

Громадський форум Львова вітає акцію журналістів, яка є, по суті продовженням тривалої боротьби громадськості міста проти вандалізму під прикриттям реставрації. Цей вияв громадянської позиції працівників пера, мікрофона та камери є першим публічним виступом з часів журналістських протестів, спричинених загибеллю Георгія Гонгадзе.

 

Ми закликаємо громадські організації, діячів культури, науки, мистецтва, усіх небайдужих, усіх кого хвилює майбутнє культурного надбання України, внесеного до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, приєднатися до ініціативи журналістів, усіляко пропагувати її та підтримати їх звернення.

 

Тільки разом досягнемо бажаної мети і відстоїмо свої права та свободи.

 

Громадський форум Львова

 Поділитися