MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Білоруський суд не зміг повторити подвиг українського

12.09.2006    джерело: www.charter99.org

Верховний суд Білорусії відмовив у розгляді скарги групи громадян, які вимагали скасувати результати президентських виборів 2006 року, згідно з якими главою країни було нібито переобрано Олександра Лукашенка.

«Із Верховного суду отримано відповідь, в якій ідеться про відмову в розгляді скарги. У відповіді вказується, що Верховному суду непідвідомчий розгляд скарги на рішення Центральної виборчої комісії», – повідомив у вівторок один з авторів скарги, керівник ініціативної групи колишнього кандидата в президенти Білорусі Олександра Мілінкевича Олександр Бухвостов.

«У скарзі йшлося, що організовані ЦВК вибори президента 2006 року характеризувалися не виконанням, а зловживання центрвиборчкомом своїми повноваженнями, нехтуванням встановлених законом основних принципів діяльності ЦВК: законності, незалежності, відкритості і гласності», – сказав Бухвостов.

 Поділитися