MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Акції в День солідарності із Білоруссю

17.09.2006    джерело: www.unian.net
У Мінську в Акції солідарності 16 вересня, присвяченій черговій річниці зникнення білоруських політиків і журналіста, взяли участь декілька тисяч чоловік. (розширено)
У Мінську в Акції солідарності 16 вересня, присвяченій черговій річниці зникнення білоруських політиків і журналіста, взяли участь декілька тисяч чоловік. (розширено) Як повідомляє білоруське бюро радіо «Свобода», в рамках акції відбувся концерт «Пісні Свободи», який в прямому ефірі транслювали практично всі впливові FM-станції Латвії. Під час свого виступу перед учасниками акції лідер об’єднаних демократичних сил Олександр МІЛІНКЕВИЧ заявив, що «диктатуру можна перемогти тільки на площах» і закликав запалити свічки солідарності на Жовтневій площі столиці. Через деякий час відключилася електрика і концерт було зірвано. Протестуючі проти цього учасники акції попрямували на Жовтневу площу. По дорозі з площі Бангалор до центру міста правоохоронні органи затримали кілька учасників акції. Проте, на Жовтневій площі все ж таки зібралося декілька сотень молодих людей, які вишикувалися в ланцюжок із запаленими свічками в руках. ОМОН закликав їх розійтися, оскільки акція не санкціонована мінською владою. Пізніше міліція витіснила учасників акції з площі і повністю її перекрила.
 Поділитися