MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Одна мова – відмова

18.09.2006   
Міліція відмовляється розслідувати напад на депутатат Нікопольської міської ради

25 червня 2006 р. у Нікополі було здійснено напад на депутата  Нікопольської міської ради, керівника фракції «Наша Україна» у міській  раді Костянтина Ляшенко. Депутату було нанесено по голові шість  ударів металевим предметом і тільки випадковість врятувала йому життя.

Проте, замість ретельного розслідування факту замаху на життя відомого  у місті громадського діяча  нікопольська міліція виносить одну за  одною постанови про відмову у порушенні кримінальної справи щодо  нападу на К.Лященко, мотивуючи це тим, що у діях нападників  немає складу злочину , передбаченого ст. 296 ККУ (хуліганство), а встановити осіб, причетних до нанесення тілесних ушкоджень  депутату, а також їх мотиви та цілі неможливо.

Після звернення спілки «Громадянський дозор» та групи депутатів  міськради до Міністра внутрішніх справ і Генерального прокурора  щодо неналежного розгляду заяви К.Лященко та фактів тиску з боку  місцевих «правоохоронців» на інших депутатів від фракції «Наша Україна», заступник міністра П.Коляда визнав, що при розгляді заяви К.Лященко про нанесення йому тілесних ушкоджень було допущено тяганину, за що відносно інспектора Нікопольського відділу  УМВС О.Нікітіна  порушене дисциплінарне провадження. Однак,  така відповідь не перешкоджає нікопольській міліції і надалі ігнорувати розслідування злочину, який, на переконання громадськості міста, пов’язаний з активною депутатською діяльністю К.Лященко, спрямованою проти корупції та зловживань місцевих можновладців.

Наш кор.

 Поділитися