MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

„Лікарняні” поза законом: право на приватність відстояно в суді

28.09.2006    джерело: www.civicua.org
Незважаючи на недавню заборону вказувати у лікарняних листках діагноз пацієнта, більшість медичних закладів й досі продовжують порушувати право громадян на конфіденційність інформації про стан здоров‘я. Прес-конференція з цієї теми відбудеться у Києві 2 жовтня, 11:00, в інформагентстві „УНІАН”
2 жовтня у Києві відбудеться прес-конференція з теми "Лікарняні" поза законом: право на приватність відстояно в суді".
Нещодавно вступило в силу судове рішення про визнання незаконним міжвідомчого наказу, що регламентує форму та порядок заповнення листка непрацездатності у частині розміщення у ньому інформації про діагноз хвороби та коду захворювання.
Право на конфіденційність інформації про стан здоров‘я особи у судовій тяганині проти чотирьох міністерств та відомств на чолі з Міністерством охорони здоров‘я України виборола лікар з Вінниці Світлана Побережець.
Проблема стосується практично усіх без виключення жителів України, адже лише протягом 2005 року лікарськими установами було видано майже 11 мільйонів листків непрацездатності.
Проте, більшість медичних закладів й досі продовжують вказувати діагноз у листках непрацездатності. Десятки тисяч громадян продовжують зазнавати моральних страждань та дискримінації у трудових колективах через розголошення діагнозу недобросовісним персоналом та недоброзичливими колегами.
• Хто винен у черговому прояві правового безладу в країні?
• Чи витримає Міністерство охорони здоров‘я навалу подальших позовів від громадян, чиїм правом на приватність продовжують нехтувати через бездіяльність державних бюрократів?
• Як бути з лікарськими довідками, що мільйонами видаються учням та студентам?

Про все це будуть вести мову:
Світлана Побережець – лікар анестезіолог-реаніматолог з Вінниці (позивач)
Дмитро Гройсман – координатор Вінницької правозахисної групи
Павло Скала - керівник програм з політики та адвокації, „Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”
Роман Романов – директор програм „Верховенство права”, Міжнародний фонд „Відродження”

Час: 11:00, 2 жовтня 2006 року
Місце: інформагентство „УНІАН”

Додаткова інформація: Павло Скала (8-067-9741933), Світлана Побережець (8-097-5854014).

 Поділитися