MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Щоб поновитись на роботі, харківські журналісти судитимуться із власником

20.10.2006    джерело: www.imi.org.ua
Представник журналістів пояснює необхідність судитися тим, що журналісти відчули "прямий тиск", і перешкоду своїй роботі

19 жовтня на прес-конференції у Харкові , журналісти медіа-проекту, іноземного підприємства «Міська варта» заявили, що подаватимуть до суду на свого власника. Причина - їх незаконне звільнення. "Власник декілька місяців ігнорує вимоги трудового колективу, і відмовляється підписати засади з редакційної політики і трудову угоду", - розповідає Голова первинного осередку Медіа-профспілки України Олександр Зінченко.
Він пояснює необхідність судитися тим, що журналісти відчули "прямий тиск", і перешкоду своїй роботі. "Призначені "доглядачі" у грубій формі втручаються у творчий процес, у формування концепції і тематики випуску телевізійних програм", - каже Зінченко.
Інша проблема - визначити власника, на якого журналісти подаватимуть до суду. За словами Зінченка, фактичним власником є керівник Департаменту з правових і економічних питань торгівельної групи "Таргет" Владислав Протас". Але офіційним засновником являється компанія «Юнона Інвестмент Лімітед», що зареєстрована в Белізі. «Поки консультуємось з юристами, на кого писати заяву до суду», - каже Зінченко, вже колишній редактор телевізійної групи проекту.
12-15 жовтня журналісти, які протестують, пішли у відпустку, аби уникнути звільнення. За словами Ростислав Касьяненка директора «Міської варти», більше 20 журналістів уже звільнили. «Нам надіслали повідомлення про звільнення з нерозбірливим підписом і зазначенням «адміністрація», - каже Ростислав. Причиною звільнення назвали «прогули» з 2 жовтня. Хоча, за словами Ростислава, телепрограми виходили, і 7, і 8, і 9 жовтня, тобто журналісти в ці дні були на роботі.
Засновником іноземного підприємства «Міська варта» є компанія «Юнона Інвестмент Лімітед», яку очолює Костянтин Скидан. До медіа-проекту «Міська варта» входять телевізійна група, веб-сайт, і газета.
Незалежна медіа-профспілка України висловлює солідарність та підтримку журналістам із Харкова, які відстоюють свої професійні і трудові права. І вимагає від власників і засновників виконати законні вимоги журналістів: розпочати переговори щодо укладення колективного договору у редакції медіа-проектів „Міська Варта”.
Медіа-профспілка закликає засновників та власників іноземного підприємства „Міська Варта” дотримуватись чинного законодавства, особливо щодо регулювання трудових відносин та професійних прав журналістів.
Медіа-профспілка звертається до начальника відділення Національної служби посередництва та примирення у Харківській області Ольги Зуєвої із проханням втрутитися у конфліктну ситуацію, а також надати допомогу журналістам-членам Медіа-профспілки, які знаходяться під загрозою звільнення.
ІМІ за інформацією Прес-служби Медіа-профспілки

 

 Поділитися