MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

2 роки тому журналісти 5 каналу виступили на знак протесту проти утисків свободи слова

25.10.2006    джерело: www.5tv.com.ua
Це був початок нової сторінки в історії української журналістики і так званої "журналістської революції", до якої долучилися багато наших колег по всій Україні.

Сьогодні виповнюється рівно два роки, як журналісти "5 каналу" та Народного радіо "Ніко" виступили на знак протесту проти системних утисків свободи слова в Україні та випадків тиску на "5 канал".

Почалось усе з того, що єдиний канал, який тоді розповідав про кандидата від опозиції, намагалися закрити.  Тимчасово заблокували рахунки каналу. У відповідь - безстрокове голодування працівників. Про тиск заговорили й решта мас-медіа. 28 жовтня  чотири десятки журналістів п’яти телеканалів вголос повідомили про своє небажання виконувати "темники". Це був початок нової сторінки в історії української журналістики і так званої "журналістської революції", до якої долучилися багато наших колег по всій Україні.

Сьогодні на 5 каналі впродовж дня і вечора - марафон, присвячений подіям жовтня-листопада 2004 року.

 Поділитися