MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мустафін приєднався до ініціативи «Краще не брехати»

26.10.2006    джерело: www.imi.org.ua
Він читатиме лекції, які викриватимуть прийоми тиску на журналістів і способи протистояння з ними. За словами Єгора Соболєва: «Його досвід у часи цензури можна використати проти неї ж.»

Голова інформаційно-аналітичної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін проводитиме зайняття для студентів журналістських ВУЗів у рамках журналістської ініціативи «Краще не брехати». Oлексій читатиме лекції, які викриватимуть прийоми тиску на журналістів і способи протистояння з ними.«Так, Олексій був на боці цензорів у 2004 році, коли очолював новини «Інтеру». Але його робота на тому ж «Інтері» у 2005 і зараз на СТБ – це зовсім інша журналістика зовсім інших стандартів.
А його досвід у часи цензури можна використати проти неї ж. Усі учасники «Краще не брехати» погодилися, що його участь є вдалою ідеєю. Кінець кінцем, хто краще підготує майбутніх журналістів до тиску, які вони можуть зустріти у редакціях?», - каже Єгор Соболєв, голова ГО «За професійну журналістику».
«Коли про цензуру і тиск розповідають журналісти – це, на мою думку, необхідно, але недостатньо. Майбутнім медійникам було б корисно розуміти, що відбувається по інший бік умовної барикади. Адже спокуса використати ЗМІ не за призначенням у політиків і власників буде завжди, і навряд чи нинішнє засилля «джинси» набагато краще політичного маніпулювання медіа. Тож вміння протистояти тиску - як брутальному, так і витонченому – завжди буде в нагоді. Зізнаюся, з людьми, які дотримуються журналістських стандартів, редактору працювати часом важче, але, перефразовуючи старе прислів’я, краще із фахівцем втратити, ані ж з халтурником знайти», - заявив Мустафін.
«Краще не брехати» - це серія спецкурсів та зайнять, на яких відомі журналісти передають студентам шести журналістських ВУЗів розуміння небезпек, які несуть замовна журналістика та цензура для їхніх майбутніх кар’єр, а також вчать боротися з цими явищами. Організатором ініціативи є ГО «За професійну журналістику» спільно з Незалежною медіа-профспілкою України, Комісією з журналістської етики, «Телекритикою» і Національною асоціацією мовників. Фінансову допомогу ініціативі надав фонд «Відродження».
ІМІ за інформацією Незалежної медіа-профспілки

 Поділитися