MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Озброїмо Україну! Відкритий лист правозахисників до урядів та громадянського суспільства вільних і демократичних країн‘По листах російських дітей їхнім солдатам можна судити, що в головах у молодого покоління росіян’ ‘Якщо ви читаєте цей лист, то зі мною щось трапилося’ — дайджест російських протестівХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 30 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 29 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 28 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 27 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 26 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 25 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 24 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 23 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 22 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 21 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 20 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 19 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 18 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 17 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 16 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 15 листопада 2022 рокуХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 14 листопада 2022 року

Мінздрав дозволив за заявою пацієнта не вносити діагноз до лікарняного листа

26.10.2006   
Ольга Гончарова
Рішення суду у справі Світлани Побережець виконане!
25 жовтня прес-служба Міністерства охорони здоров’я України повідомила, що згідно з рішенням Печерського суду м. Києва Мінздрав видав постанову, згідно з якою лікувальні установи за письмовою заявою пацієнта не будуть вносити діагноз хвороби до бланку лікарняного листа.

За інформацією прес-служби, що існуючі бланки лікарняного листа змінюватися не будуть. Рішення Печерського суду винесено за позовом лікаря з Вінниці Світлани Побережець.

Якщо пацієнт (у відповідності зі своїм конституційним правом) не хоче, щоб діагноз його хвороби був вказаний у лікарняному листі, то за його заявою лікувальна установа зобов’язана задовольнити його прохання.

Однак, відповідно до постанови, лікувальна установа зобов’язана занести діагноз і шифр захворювання пацієнта в медичну карту, що зберігається в лікувальній установі.

Прес-служба повідомила, що раніше Мінздрав вирішив надрукувати новий зразок бланків лікарняних аркушів, однак Фонд соціального страхування тимчасової втрати працездатності виступив проти такого рішення.

Фонд вважає, що вилучення інформації про діагноз із лікарняного аркуша буде заважати реалізовувати права й обов’язки страховика.

Відповідно до повідомлення, для консультацій і уточнень громадяни можуть звертатися до керівників медичних установ, управління охорони здоров’я обласних (міських) держадміністрацій.

 Поділитися