MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Кримськотатарські ЗМІ протестують проти розпалювання релігійної ворожнечі на державній ТРК «Крым»

06.11.2006    джерело: www.imi.org.ua
На думку авторів листа, демонстрація фільму під назвою «Невесты Аллаха» з циклу «Совершенно секретно» російської телекомпанії НТВ не сприяє зміцненню міжнаціонального миру в Криму, а навпаки, погіршує й без того непросту ситуацію у сфері міжнаціональних відносин.
Кримськотатарське радіо «Мейдан» та канал АТР звернулись із відкритим листом до голови Верховної Ради Автономної республіки Крим Анатолія Гриценка.
У ньому колектив журналістів звертає увагу парламенту АРК на факт трансляції в ефірі Державної Телерадіокомпанії «Крим» телевізійного фільму під назвою «Невесты Аллаха» з циклу «Совершенно секретно» російської телекомпанії НТВ. Фільм був продемонстрований 2 листопада о 22.00.
Фільм містить численні кадри з війни в Чечні, супроводжуваних суб’єктивними і не завжди адекватними оцінками авторів. Кримськотатарські журналісти називають фільм маніпулятивним і таким, що створює ґрунт для подальших політичних спекуляцій на темі ісламу та мусульманської громади в Криму.
На думку авторів листа, демонстрація цього фільму не сприяє зміцненню міжнаціонального миру в Криму, а навпаки, погіршує й без того непросту ситуацію у сфері міжнаціональних відносин.
Автори листа також ставлять декілька запитань до спікера кримського парламенту. Чому керівництво державної телерадіокомпанії «Крим», фінансованої з бюджету, включило в сітку мовлення цей фільм? На яких умовах відбувалась трансляція? Чому фільм, знятий у Росії кілька років тому, видався актуальним саме зараз?
Копії листа надіслані до постійного представника Президента України в Криму Геннадія Москаля та Голови Ради Міністрів АРК Віктора Плакіди.

 Поділитися