MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Харків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняУ Херсоні знайшли списки поліціянтів-колаборантівВолонтери: червона зона не вводиться у Харківській області через вибориЧи вплинули вибори 25 жовтня на поширення коронавірусу?Вибори карантинного періодуПоліція розслідує інформацію про колл-центри, які закликають не йти на вибори10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Руслана КошулинськогоДля військовослужбовців у зоні ООС відкриють 80 виборчих дільниць10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Анатолія ГриценкаДемократія доступна чи безпечна: українцям можуть дозволити голосувати поштою та в Інтернеті10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Романа БезсмертногоЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалів10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Руслана РиговановаБез популізму: 10 незручних запитань кандидатам у ПрезидентиСБУ оприлюднила докази втручання Росії у вибори в Україні: затримано «Білу балаклаву» — виконавця потенційного держпереворотуДещо про чесні вибориЧи має Україна право не допустити російських спостерігачів до виборів Президента?Вибори без вибору: безальтернативність як основна технологія владиБажаєте вибори – будь ласка!«Граємо у вибори зараз, щоб під час справжніх виборів не «догратися»

Післявиборчі звинувачення та обшуки у Нікополі

13.11.2006   
Нікопольською міською прокуратурою пред’явлене звинувачення у службовій недбалості колишньому голові дільничної виборчої комісії № 19, представнику виборчого блоку «Наша Україна» Сергію Товстонігу, якому інкримінується здійснення злочину, передбаченого ст. 367 ч. 2 Кримінального кодексу України.

Нікопольською міською прокуратурою пред’явлене звинувачення у службовій недбалості колишньому голові дільничної виборчої комісії № 19, представнику виборчого блоку «Наша Україна»  Сергію Товстонігу, якому інкримінується  здійснення злочину, передбаченого ст. 367 ч. 2 Кримінального кодексу  України, що передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років  з позбавленням права  обіймати певні посади  на строк до трьох років.

За думкою прокуратури саме з провини С.Товстоніга  у списки виборців з виборів  народних депутатів України  та у списки  виборців по місцевим виборам  що відбулися 26.03.2006 р. не були включені виборці,  які проживають у будинках  11, 12, 13 по вул. Краснодонській в м.Нікополі, що позбавило цих громадян  реалізувати своє виборче право.

Серйозність намірів прокуратури засвідчив проведений 20.06.2006 р. з санкції Нікопольського міськрайонного суду обшук у квартирі бабусі звинуваченого – Файбисович М.А. за якою періодично наглядає С.Товстоніг.

Дарма, що ніякої виборчої документації там не знайшлося, проте полякати престарілих родичів «недбалого» голови виборчої комісії вдалося на славу.

Дарма, що С.Товстоніг усі звинувачення у свій бік відкидає та свідчить, що особисто  сам виявив під час ознайомлення із списками виборців три відсутніх будинки та  терміново звернувся після цього до окружної виборчої комісії, нікопольського міського голови С.Старуна і прокурора міста В.Прихожанова з вимогою розглянути його скарги щодо фактів порушення виборчого законодавства та сприяти  усуненню цих порушень і притягненню винних до юридичної відповідальності.

На думку громадських правозахисників саме чисельні скарги С.Товстоніга до прокуратури з метою виправити дану ситуацію  на своїй виборчій дільниці та притягнути до відповідальності місцевих посадовців які її створили затвердивши та надавши до ДВК невірні списки виборців і стали головною причиною  кримінального

переслідування невгамовного голови комісії.

Правозахисники переконані, що таким чином  «правоохоронці» вчать мовчати тих, хто заважає їм «кришувати»  місцеву владу, представники якої  попри чисельні звернення громадськості до нікопольської та Генеральної прокуратури так і не були притягнуті до відповідальності за чисельні порушення виборчого законодавства під час проведення у 2004 р. виборів президента України.

Спілка  "Громадянський дозор".

м. Нікополь,

вересень 2006 р. (№19)

 Поділитися