MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Вечірній Київ» заявляє про цензуру від людей ЧерновецькогоПідписання договору між газетою “Вечірній Київ” і КМДА не відбулосяДо морального тиску на «Вечірній Київ» додали і матеріальнийБрігинец: конфлікт із Черновецьким загрожує Вечірньому Києву закриттямЧерновецький звільнив Воробйову, яка публічно заявила про його цензуруУ київських мас-медіа впроваджено цензуру, стверджують працівники «Вечірки»Розмова з Володимиром Скачком, головним редактором газети “Київський телеграф”, і Володимиром Бойком, незалежним журналістом із Донецька, на “Вечірній Свободі”, Київ-Прага, 3 травня 2004 року (в День вільної преси)Депутат Луганської міськради Сергій Снаговський намагається через суд стягнути з газети “Вечірній Луганськ” понад 5 тисяч гривень за начебто завдані йому моральні стражданняМинулими вихідними стався напад на редакцію тернопільської міської газети Тернопіль вечірнійПозов до газети “Вечірній Луганськ” коштує 5.350 гривень

Вечірній Київ готується підписати з Черновецьким редакційну угоду

14.11.2006    джерело: www.pravda.com.ua
Заступник голови КМДА вважає, що угода повинна включати принципи роботи газети, її співробітництво з Київміськадміністрацією і невтручання в редакційну політику з боку останньої. Раніше "Вечірній Київ" обвинуватив Київміськадміністрацію в цензурі
Київська міськдержадміністрація хоче домовитися з комунальною газетою "Вечірній Київ" про взаємодію і співробітництво.
"Ми готові підписати меморандум про взаємодію", - заявив заступник голови КМДА Денис Басс на нараді з трудовим колективом газети, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.
Ініціатором розробки і підписання угоди між газетою і КМДА виступив голова комітету Верховної Ради зі свободи слова й інформації Андрій Шевченко, що був присутнім на нараді.
Сторони домовилися, що розроблять текст угоди до 15 листопада і підпишуть його в середу на засіданні комісії Київради з культури й інформаційної політики.
Басс вважає, що угода повинна включати принципи роботи газети, її співробітництво з Київміськадміністрацією і невтручання в редакційну політику з боку останньої.
Басс допустив, що аналогічна угода про взаємодію Київміськадміністрація може підписати з іншими комунальними ЗМІ.
Разом з тим він заявив, що не знає про факти цензури з боку адміністрації на "Вечірній Київ": "Якихось фактів тиску я не знаю, якщо вони є, ми їх готові розглядати, але документального підтвердження я жодного не бачив".
Однак виконуюча обов’язки головного редактора газети Людмила Воробйова заявила, що цензура виявлялася в телефонному режимі.
У відповідь Басс заявив, що надалі КМДА буде працювати з усіма ЗМІ, у тому числі комерційними, на прозорих умовах.
Першим кроком до цього Басс назвав твердження нових правил акредитації для журналістів усіх ЗМІ для висвітлення діяльності Київміськадміністрації.
Крім того, Басс відзначив, що щорічно з міського бюджету на утримання комунальних ЗМІ передбачається до 30 млн. гривень, у тому числі 4 млн. – для "Вечірнього Києва".
При цьому, як відзначив Басс, рейтинг газети складає 4% на ринку ЗМІ, а продається вона тільки в 2% торговельних точок із поширення преси в Києві. Він вважає, що газета є не конкурентноздатною.
У свою чергу, Воробйова заявила, що газета не може бути конкурентноздатною, якщо буде висвітлювати тільки позицію, що задовольняє Київміськадміністрацію.
У зв’язку з цим голова комісії Київради з культури й інформаційної політики Олександр Прогнімак рекомендував колективу "Вечірнього Києва" розробити концепцію газети і пообіцяв, що жодна людина з трудового колективу не буде звільнена.
Як відомо, раніше "Вечірній Київ" обвинуватив Київміськадміністрацію в цензурі.

 Поділитися