MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Підписання договору між газетою “Вечірній Київ” і КМДА не відбулосяВечірній Київ готується підписати з Черновецьким редакційну угоду«Вечірній Київ» заявляє про цензуру від людей ЧерновецькогоБрігинец: конфлікт із Черновецьким загрожує Вечірньому Києву закриттямЧерновецький звільнив Воробйову, яка публічно заявила про його цензуруУ київських мас-медіа впроваджено цензуру, стверджують працівники «Вечірки»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 9 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 23.09.2019–27.09.2019Історія Сервера АбібулаєваУ Київському СІЗО порушується право дітей на освітуПереселенців виселяють з гуртожитку в КиєвіЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 31 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.07.2015 – 17.07.2015Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 30 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 05.07.2015 – 10.07.2015Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 29 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 30.06.2015 – 03.07.2015X. Право власності8. Свобода мирних зібрань6. Свобода думки, совісті та релігії5. Право на приватністьНад Майданом «Беркут» кружляє, намети забираєЗашорені дискримінатори отримали по заслугамКияни зможуть перевірити законність будівництв і переглянути генплан в онлайні

До морального тиску на «Вечірній Київ» додали і матеріальний

17.11.2006    джерело: www.imi.org.ua
“ У цей момент колективу, як ніколи потрібна підтримка колег. Тому я закликаю журналістів бути солідарними, щоб наступ на свободу слова в Києві не став національною епідемією”.
Як ми вже писали, два тижні конфліктують між собою редакція «Вечірки» і КМДА. У позаминулий понеділок на прес-конференції в УНІАН, журналістський колектив звинуватив Київську Міську адміністрацію в тиску і цензурі, в минулий понеділок відбулася зустріч колективу з головою Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Андрієм Шевченком у присутності заступника Черновецького Денисом Бассом і керівників комісії Київради з інформаційної політики Олександром Прагнімаком і Олександром Брігинцом.
За ініціативою Андрія Шевченка було вирішено всіма сторонами в середу, 15 листопада, на засіданні профільної комісії Київради підписати «Основи редакційної політики» і «Договір про взаєморозуміння», але Денис Басс на зустріч не прийшов. Так само не було досягнуто взаєморозуміння на засіданні профільного Комітету Верховної Ради. Там, депутат Київради, журналіст, секретар комісії з питань інформаційної політики, член експертної ради фракції БЮТ Олександр Брігинец припустив, що після рішення питання на першому етапі, конфлікт може придбати важчі форми. Він припускав, що почнеться фінансовий тиск на видання.
Сьогодні, 17 листопада, Олександр Брігинец заявив, що такий тиск вже почався:
- Вчора, 16 листопада, як завжди буває в такий день, колектив повинен був отримати аванс. Але цього не відбулося. Не планується подібне і сьогодні. Гроші в бюджеті є, більш того, наскільки мені відомо, вони виділені для редакції, а затримка в оплаті праці журналістів відбувається виключно з метою тиску на колектив. Це кінцево, тиск, але він смішний і невдалий, КМДА не зможе не розрахуватися з редакцією, тому що на стороні колективу закон. Але з іншого боку, такий тиск підтверджує, що мерія щосили хоч якось намагається насолити «Вечірці». У цей момент колективу, як ніколи потрібна підтримка колег. Тому я закликаю журналістів бути солідарними, щоб наступ на свободу слова в Києві не став національною епідемією.
Ми продовжуємо стежити за розвитком конфлікту, і, безумовно, підтримуємо всіх журналістів, хто виступає проти утиску свободи слова.

 Поділитися