MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ презентує розсекречені архівні документи про Голодомор в Україні

24.11.2006    джерело: www.unian.net

24 листопада о 10.00 в “Українському домі” відкриється виставка архівних документів Служби безпеки України про Голодомор 1932-1933 років “Розсекречена пам’ять”.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, виставка презентує розсекречені Службою безпеки України архівні документи радянських органів державної безпеки, у яких розповідається про Голодомор 1932-1933 років в Україні, загальним обсягом близько 5 тисяч аркушів.

На виставці будуть представлені накази і директиви Державного політичного управління УСРР, документи таємного діловодства та оперативно-статистичної звітності про репресії на селі, архівні кримінальні справи жертв каральної політики комуністичного режиму, свідчення очевидців, матеріали перлюстрації чекістами листів селян, червоноармійців, представників інших верств населення України.

 

 Поділитися