MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФ‘Довкілля не буде мовчати’, — Руслан Стрілець Узагальнення нормативних актів щодо державної допомоги жертвам війниБлизько 28000 українців є зниклими безвісти за особливих обставинСтрашна віха російського терору‘Режим Лукашенка став співучасником злочинів, скоєних Росією’, — заявили в ЄвропарламентіПід час окупації Бучі російський військовий наказав ідентифікувати усіх одягнених у чорне людей як ворогівПосварити Україну з сусідами: як працює російська дезінформація в Польщі‘Членові Гельсінської групи на волі бути не можна було: якщо закінчувався термін — йому робили нову справу’, — Василь Овсієнко‘Острівець щастя’ в морі кровіЧерговий наступ на права людини: громадянське суспільство можуть відсторонити від моніторингу місць несвободиВиктория Ивлева: ‘Я бы никогда не стала защищать Россию’Порятунок дітей, викрадення співробітників АЕС, вербування ‘Вагнером’ українців — підсумки тижняШвейцарія: Федеральна прокуратура розпочала розслідування нападу на швейцарського журналіста в УкраїніВійна проти цивільних: 21 лютого армія РФ обстріляла Херсон Путін та MH17, відкриті архіви, новий масований обстріл — підсумки тижняЗ речами — не вихід: ФСБ закриває російські кордони для усіх військовозобов’язанихФальшиве ‘різдвяне перемир’я’, закриття місії ООН щодо Оленівки, перший у цьому році обмін полоненими — підсумки тижня ВАКС конфіскував майно Януковича і наближених до нього осібЦьогоріч найбільше працівників медіа було вбито в Україні, — Міжнародна федерація журналістів

У харківського мера відтепер є власний прес-секретар

24.11.2006   
Георгій Кобзар

Розпорядженням харківського міського голови Михайла Добкіна від 21 листопада запроваджена посада його особистого прес-секретаря.

Хоча, у дійсності виявилось, що прес-секретарши. Нею стала Вікторія Маренич. Про це 22 листопада на сесії Харківської міськради повідомив М. Добкін. Як прокоментував це призначення сам мер, «В. Маренич – відомий у Харкові журналіст, представляти її не потрібно, з її приходом робота Харківської міськради одержить новий імпульс висвітлення в ЗМІ».

Маренич дійсно є знаною у харківському медіа-середовищі. Вона працювала у Харківській облтелерадіокомпанії, потім декілька років була власним кореспондентом радіо «Свобода» у Харківській області. З 2005 р. поєднувала роботу на «Свободі» з веденням власної програми «Без кольору» на телеканалі Р1 (який експерти вважають наближеним таки до біло-блакитного кольору політикуму).

23 листопада відбулась перша прес-конференція Михайла Добкіна після його повернення з короткотермінової відпустки за власний рахунок (він з донькою відпочивав у ЮАР, приїхав дуже засмаглим). І вперше праворуч від харківського міського голови сиділа новопризначений прес-секретар. Під час самої конференції пана Добкіна запитали про причину відсторонення від обов’язків прес-секретаря начальника прес-служби Харківської міської ради Ніни Марченко (яка, до речі, зараз знаходиться у відпустці і навіть, за словами журналістки, що задавала питання, не була обізнана про ці реформування). На що мер дав роз’яснення, що існує єдина прес-служба міської ради, виконавчого комітету та міського голови, яку очолює, як і очолювала, пані Марченко. Прес-центром, який безпосередньо організовує прес-конференції, керує заступник начальника прес-служби. І відтепер є прес-секретар у самого мера, «і така індульгенція є тільки у міського голови» (Добкін дуже полюбляє використовувати зарозумілі слова на кшталт «індульгенції», іноді навіть явно не до ладу).

Деякі колеги по перу у кулуарах критикують вчинок Вікторії Маренич, порівнюючи його зі ставшим вже класичним «перетворенням» колишньої завідуючої київського бюро радіо «Свобода» Ганни Стеців на прес-секретаря Януковича Ганну Герман. Це дозволило останній зробити неабияку політичну кар’єру, посівши чільне місце у фракції ПР у Верховній Раді.

Сама пані Маренич на мої вітання з новим призначенням заявила, що зробить все, щоб харківська міська прес-служба була дійсною «територією свободи».

У той же час на телеканалі Р1 продовжують виходити проекти Вікторії Маренич – програми «Без кольору» та «Спектрум». Подивимось, який буде спектр свободи слова в її діяльності на новій посаді.

 Поділитися