MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Рада проігнорувала Ющенка та церковних ієрархівГлави церков просять Верховну Раду визнати Голодомор актом геноцидуПрезидент України доручив керівникам регіонів відзначити 25 листопада День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресійРосія не вважає геноцидом так званий голодомор в УкраїніДві третини українців звинувачують у Голодоморі СталінаРосія критикує Україну за міжнародні зусилля визнати Голодомор геноцидом.Без терміну давностіЮщенко внесе до ВР проект закону про визнання голодомору актом геноцидуЮщенко доручив активізувати роботу щодо визнання Голодомору актом геноцидуПрезидент відкрив пам’ятник жертвам ГолодоморуУкраїна вшановує пам’ять жертв ГолодоморуПрезидент України: Промова з нагоди відзначення Дня жертв ГолодоморівВерховна Рада України прийняла Закон про Голодомор 1932-1933 років в Україні (Інформаційне управління)Заява з приводу відмови встановити у Харкові пам’ятник жертвам голодоморуПро Голодомор 1932 – 1933 років в УкраїніВиступ на вечорі-реквіємі «Народ мій є!», присвяченому Дню пам’яті жертв голодоморів та політичних репресійПольща засуджує режим за ГолодоморЄвропарламент про ГолодоморВідповідальність‘Россияне убивали со звериной жестокостью’

Ющенко пропонує карати за невизнання Голодомору

24.11.2006    джерело: www.unian.net
Президент України вважає безпредметною дискусію про необхідність введення адміністративної відповідальності за заперечення Голодомору 1932-33 років

Президент України Віктор Ющенко вважає безпредметною дискусію про необхідність введення адміністративної відповідальності за заперечення Голодомору 1932-33 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час відкриття виставки розсекречених документів з архівів СБУ «Розсекречена пам’ять».

За словами В.Ющенка, в поданому ним до Верховної Ради України законопроекті передбачається відповідальність за заперечення існування Голодомору в Україні.

Він нагадав, що ряд політиків та громадських діячів розпочали дискусію, що мовляв не потрібно вводити таку відповідальність. В. Ющенко зазначив, що це «безпредметна дискусія». За його словами, в багатьох країнах світу існує навіть кримінальна відповідальність, яка передбачає термін ув’язнення до 15 років у випадку, коли хтось заперечує існування Голокосту. «А ми ведемо дискусію в Україні, чи варто говорити про адміністративну відповідальність», - сказав В.Ющенко.

Він ще раз закликав всіх українських політиків підтримати законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом проти українців. Президент закликав їх «встати з колін». За його словами, під час Голодомору в Україні безневинно загинуло 10 млн. людей, що більше, ніж під час під час Другої світової війни.

Як повідомляв УНІАН, 2 листопада Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду. Законопроектом пропонується визнати, що Голодомор 1932–1933 років в Україні є геноцидом української нації. Також пропонується заборонити публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років і ввести за це адміністративну відповідальність.

16 листопада В. Ющенко звернувся до народних депутатів України із закликом підтримати цей проект закону.

17 листопада Верховна Рада відклала розгляд законопроекту про визнання голодомору 30-х років «геноцидом українського народу».

 Поділитися