MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Нацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Війна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Навіщо?Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніЯк наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівХарківщина: під ударом — історія, релігія, мистецтвоРозстріляв українського військовополоненого на ЗапоріжжіМКС видав ордери на арешт двох російських генералівВ эвакуацию я поехал в одних штанах, сапогах, курточке и с документамиПолітика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Відсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Росія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра Хилюка

Тільки 30% українців платять за послуги ЖКГ. Влада нагадує досвід Гітлера

24.11.2006    джерело: pravda.com.ua
За жовтень за новими тарифами за комунальні послуги розрахувалися лише близько 30% жителів.

За жовтень за новими тарифами за комунальні послуги розрахувалися лише близько 30% жителів.

Про це пишуть "Экономические известия", посилаючись на дані регіональної влади, передає proUA.

Зокрема, як повідомив мер Донецька Олександр Лукьянченко, жителі міста перерахували за послуги ЖКГ 35 млн. 663 тис. грн, що становить 5,2% від необхідної суми.

Лукьянченко попередив, що якщо найближчим часом ситуація з оплатою не зміниться на краще, то з настанням холодів Донецьк не зможе закуповувати необхідну кількість енергоносіїв для безперебійного теплопостачання.

У Запоріжжі, за словами мера Євгена Карташова, ситуація з оплатою населенням послуг ЖКГ наблизилася до критичної межі.

У листопаді, відзначив він, рівень розрахунків з комунальниками знизився майже на 60%.

У Львові підвищити тарифи на тепло планують з 24 листопада. Місцева влада закликала населення погасити заборгованість перед комунальниками до завтра, щоб розрахунок відбувався за старими розцінками.

"Інакше борг Львова за використаних теплоносіїв щомісяця буде рости на суму близько 20 млн. грн., або 4 млн. дол.",- говорить керівник управління ЖКГ Львівської міськради Марія Желіско.

За її словами, до подорожчання відсоток оплати населенням теплопостачання у Львові становив 71,8%.

Але в листопаді підприємства міста, що забезпечують роботу тепломережі, поки не заплатили ні копійки за використаний природний газ.

Найбільш рішучих заходів до боржників має намір вжити мер Ужгорода Сергій Ратушняк. Він переконаний, що боротися з громадянами, які не платять за комунальні послуги, можна лише силовими методами.

В одному з останніх своїх виступів він згадав досвід Адольфа Гітлера, який, після приходу до влади, у першу чергу розстріляв 300 пасажирів трамваїв, які їздили безкоштовно.

"Дотепер жодному німцеві не спадає на думку їздити безкоштовно. І, до речі, відтоді почався бурхливий розвиток країни", - сказав Ратушняк.

Він завірив, що не буде переймати досвід Гітлера, але до безвідповідальних жителів міста має намір ставитися зі всією суворістюі закону.

"Треба платити гроші не тільки за ковбасу та горілку в супермаркеті, але й за комунальні послуги. Ми привели тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Заклали рентабельність на рівні 2-3%, ніхто жирувати за рахунок городян не збирається", - сказав мер Ужгороду.

Видання відзначає, що як показує досвід попередніх підвищень вартості послуг ЖКГ, одразу після введення нових тарифів відзначалося різке падіння рівня їхньої оплати населенням, але згодом ситуація стабілізувалася.

24.11.2006

 Поділитися