MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Війна з темрявою. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі Невидимі бранці КремляПолітика надання грошової або гуманітарної допомоги жертвам воєнних злочинів Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групиСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Міжнародний суд ООН: Росія винна у фінансуванні тероризму і расовій дискримінації. ЧастковоЗвіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Єдиний електронний реєстр військовозобовʼязаних і спрощене отримання УБДЗвіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 За ґрати за вподобайку: окрема думка судді Аркадія Бущенка Звіт за результатами моніторингового візиту до Харківського слідчого ізолятораЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської виправної колонії №89Грубі порушення міжнародного права і воєнні злочиниЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпровської установи виконання покарань №4 Російські окупанти анулюють перепустки українських працівників ЗАЕС Російські військові використовують українських військовополонених як ‘живі щити’

В Україні з’явився гарант свободи слова. Це – Янукович

27.11.2006   
Юрій Чумак, ХПГ

На минулому тижні прем’єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що має намір звільняти чиновників, які будуть обмежувати доступ журналістів до інформації.

«Кожний чиновник, що спробує здійснювати тиск на свободу слова або якось обмежувати доступ журналістів до інформації, не буде мати шансів працювати в нашому уряді. Я говорю про це відверто», – оголосив, дивлячись у телекамери, глава Кабінету Міністрів.

За словами прем’єра, будуючи відкрите суспільство, влада повинна відходити від практики розмов про корупцію «за закритими дверима». «Ми повинні працювати прозоро й відкрито, тому що свобода преси – це ще один стовп, що підпирає небо нашої свободи», – підкреслив Янукович.

Подивимось, яке буде «стовпотворіння» свободи не на словах, а у справах прем’єра. Хотілось би вірити, що проголошені Януковичем наміри (якраз напередодні річниці Майдану) сприяти свободі слова та праву на доступ до інформації не залишаться тільки красивими гаслами, і очолювані ним уряд та Партія регіонів відмовляться від колишньої практики тиску на пресу. Хотілось би, проте, враховуючи минулий досвід, віриться з трудом.

 Поділитися