MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дружина Олександра Козуліна Ірина закликала ООН допомогти звільнити чоловіка та інших незаконно ув’язнених політичних діячів

28.11.2006   
"Олександр Козулін звертається з проханням, щоб хоч би одна з країн "великої вісімки" вийшла з пропозицією про постановку питання по Білорусі на Раді Безпеки ООН".

Дружина ув’язненого лідера білоруської опозиції Олександра Козуліна Ірина закликала ООН допомогти звільнити чоловіка та інших незаконно ув’язнених політичних діячів. Про це йдеться у її листі.

Люди світу!

Сьогодні від кожного з вас залежить життя мого чоловіка Олександра Козуліна!

Вже 39-й день він голодує, протестуючи проти існуючого диктаторського режиму нелегітимного президента Лукашенка. За свої політичні переконання Олександра Козуліна ув’язнили на 5 років.

У країні - затяжна конституційна криза. Ситуація з правами людини критична. Третій комітет Генеральної асамблеї ООН за ініціативою США, Канади і Євросоюзу прийняв резолюцію про порушення прав людини в Білорусі. Я дуже вдячна за цей крок вперед.

Мій чоловік переконаний, що тільки Рада безпеки ООН може вплинути на зміну ситуації в країні. Білорусь є повноправним членом ООН і зобов’язана зважати на рішення Радбезу. Тому Олександр Козулін звертається з проханням, щоб хоч би одна з країн "великої вісімки" вийшла з пропозицією про постановку питання по Білорусі на Раді Безпеки ООН.

Сьогодні я закликаю з відчайдушним проханням зробити все, від вас залежне. Інакше мій чоловік, який наважився протистояти диктаторському режиму, може ЗАГИНУТИ!

Скажіть НІ білоруському диктаторові Лукашенко! Допоможіть звільнити політичних ув’язнених! Врятуйте мого чоловіка!

Ірина Козуліна.

 

За інформацією «Газети по-українськи» 

 Поділитися