MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мілінкевичу загрожує до двох місяців арешту або великий штраф за навмисний перетин кордону з фальшивими документами

01.12.2006    джерело: www.korrespondent.net
Він був затриманий 29 листопада, коли повертався з Риги із саміту НАТО

Лідер об’єднаних демократичних сил Білорусі Олександр Мілінкевич був у середу, 29 листопада, звільнений після складання на нього адміністративного протоколу за "навмисний перетин кордону з фальшивими документами".

За цією статтею Мілінкевичу загрожує до двох місяців арешту або великий штраф.

Лідер опозиції був затриманий вчора близько 17:00 у Національному аеропорту "Мінськ", коли повертався з Риги із саміту НАТО, за підозрою в наданні фальшивих документів. З’ясувалося, що коли лідер демократичних сил кілька днів тому летів у столицю Латвії, він помилково віддав білоруським прикордонникам не свій паспорт, а паспорт свого сина - також Олександра Мілінкевича, але 1974 року народження. Паспорт сина виявився в Мілінкевича випадково і лежав в одній кишені разом з його власним. Прикордонники через недогляд не звернули уваги, що власник паспорта на 25 років старший від зазначеного в документі віку, що в паспорті навіть нема латвійської візи, поставили в ньому штамп. Олександр Мілінкевич виявив, що йому поставили штамп у паспорті сина тільки в Ризі.

Незважаючи на те, що в даному випадку очевидна провина співробітників погранслужби, які не перевірили належним чином документи, на Мілінкевича склали адміністративний протокол. Політик був звільнений близько 21:00. Він прилетів у Мінськ приблизно о 17 годин.

Мілінкевич брав участь в саміті НАТО у Ризі за запрошенням президента Латвії Вайри Віке-Фрейбергі. Під час саміту з ним зустрівся президент США Джордж Буш.

За матеріалами Charter97.org

 Поділитися