MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Представники християнських конфесій Львівщини просять депутатів захистити почуття парафіян

06.12.2006    джерело: www.zik.com.ua
Вони стверджують, що автори публікації «Свідків Єгови» «Кінець фальшивої релігії вже близько!» «вдалися до дій, які не лише ображають релігійні почуття християн, але й можуть бути розцінені як розпалювання релігійної ворожнечі».

Представники християнських конфесій Львівщини просять депутатів захистити почуття парафіян від «Свідків Єгови»

Представники християнських конфесій Львівщини звернулися до депутатів Львівської міської ради та Львівської обласної ради з відкритим листом, в якому просять захистити релігійні почуття парафіян.

Як зазначено у відкритому листі, спонукало їх звернутися до міських обранців «масове розповсюдження «Свідками Єгови» публікації «Кінець фальшивої релігії вже близько!», яка згідно з реквізитами розповсюджувалася у межах проведення всесвітньої акції».

«У цій публікації, яку отримала від «Свідків Єгови» значна кількість наших парафіян, міститься малюнок, що завідомо ображає їх релігійні почуття. Виходячи з тексту публікації, на ньому зображена повія, яка символізує світову релігійну систему та яка ніби осідлала світові політичні системи в образі звіра. Дуже образливим для наших парафіян є те, що ця повія зображена на фоні виключно християнських храмів, про що однозначно свідчить як архітектура зображених будівель, так і наявність хреста над куполом одного з храмів», – йдеться у тексті, скерованому до депутатів.

«Ми вважаємо, що автори даної публікації свідомо вдалися до дій, які не лише ображають релігійні почуття християн, але й можуть бути розцінені як розпалювання релігійної ворожнечі.

Виходячи з Конституції України, згідно з якою ображання почуттів громадян у зв’язку із ставленням до релігії тягне за собою відповідальність, встановлену законом, ми звертаємося до вас, як до Божих слуг, на яких покладено обов’язок здійснювати державний контроль за дотриманням законодавства України про свободу совісті та релігійні організації. Ми вважаємо, що керівники «Релігійної організації Свідків Єгови в Україні» вчинили свідомі дії, що посягають на гідність християн, тому їх дії мають бути належно оцінені з боку відповідних державних органів», – зазначено у відкритому листі, який підписали представники Львівської Архиєпархії УГКЦ, Львівської єпархії УПЦ, Львівської єпархії УАПЦ, Управління Львівської архідієцезії Римо-католицької Церкви.

 Поділитися