MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знову пакетне голосування?

11.12.2006    джерело: www.maidan.org.ua
За інформацією з парламенту, яку Майдан-ІНФОРМ отримав сьогодні, призначення нового Омбудсмена остаточно набуло рис мєстєчкового політиканства.

Майдан-ІНФОРМ продовжує відстежувати ситуацію з висуванням кандидатів на посаду Уповноваженого з прав людини, останній термін якого (висування) сплив ще позавчора.
За інформацією з парламенту, яку М-І отримав сьогодні, призначення нового Омбудсмена остаточно набуло рис мєстєчкового політиканства.
Н.Карпачова погодилася було на свою відставку з посади Уповноваженого з прав людини лише в обмін на більш "коритне" місце - крісло віце-спікера ВР. У випадку, якщо її "не проголосують", екс-Омбудсменка збирається повернутися на "свою" посаду.
А отже, голосування за призначення нового Омбудсмена найвірогідніше відбуватиметься "у пакеті": Омбудсмен разом із віце-спікером, а можливо - і з граничними роздрібними цінами на памперси.
Опозиція, для якої крісло віце-спікера практично стало життєво необхідним, за нашими данними погодилась ще раз пограти "в подкідноґо". Бо своєї кандидатури опозиціонери не мають, а кандидатуру Євгена Захарова палко та натхненно підтримують... лише в кулуарах.
Обидві сторони наразі шукають можливостей зблефувати та отримати подвійний результат. Пошуки триватимуть до 12 грудня, коли, як публічно зпрогнозувала пані Ніні Карпачова, і відбудеться висунення кандидатів Верховною [з]Радою.
Майдан-ІНФОРМ змушений окремо відзначити фантастичну потугу, з якою нардепи цього скликання "коритизують", шляхом "пакетування", геть усе, що потрапляє їм на очі. Навіть,-- "некоритизуємоє", як от посада Омбудсмена.
Спостерігаючи за перебігом парламентських баталій можна дійти висновку, що "(анти)кризова" коаліція нізащо не підтримає представника опозиції на посаді віце-спікера. Це буде для "(анти)кризовиків" серйозною та незрозумілою політичною поразкою, ба навіть гірше,-- неприпустимим головотяпством. Якщо опозиція розраховує на такий "ляп",-- їй варто поверниутись у дитсадочок, аби знову прочитати та вивчити на пам’ять Універсал національної єдності.

 Поділитися