MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тренінг для тренерів та викладачів у сфері громадянської освіти, прав людини та демократичного розвитку громад – у січні 2007 р.

19.12.2006   
Для тих, хто проживає в невеликих населенних пунктах Луганської, Донецької та Харківської області. Останній термін прийняття заявок: 3 січня 2007 року

Східноукраїнський центр громадських ініціатив «Тотальна акція на підтримку прав людини та демократії» у співпраці із EQUITAS – Міжнародним центром освіти з прав людини (попередня назва Центру – Канадський фонд прав людини (Монреаль, Канада)) проводить п’ятиденний тренінг для тренерів (ТОТ) та викладачів у сфері громадянської та правозахисної освіти з Луганської, Донецької та Харківської областей.

Орієнтовна дата проведення тренінгу: 13-17 січня 2007р. (дата проведення тренінгу може бути змінена про, що запрошені учасники ТОТ будуть завчасно поінформовані).

ТОТ проводиться в рамках проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «До дотримання прав людини в малих громадах Сходу України – через результативні освітні програми».  Реалізація даного проекту можлива завдяки коштам наданим Канадським агентством з міжнародного розвитку (CIDA) через EQUITAS – Міжнародний центр освіти з прав людини.

Мета ТОТ та подальших проектних заходів: посилити здатність викладачів у сфері прав людини з малих громад Сходу України реалізовувати результативні освітні програми та сприяти зміцненню правозахисного руху Сходу України через започаткування неформальної мережі викладачів у сфері прав людини.

Зацікавлені у участі в ТОТ особи  запрошуються подавати заявки на участь.

Учасники ТОТ мають відповідати наступним критеріям:

1. Проживати у населеному пункті Луганської, Донецької або Харківської області із чисельністю населення до 50.000 осіб.

2. Працювати  у (або співпрацювати із) громадською організацією чи бути громадсько-активним вчителем.

3. Реалізовувати освітні заходи/програми з прав людини, демократичного розвитку громад.

4. Мати практичний досвід у сфері захисту прав людини, демократичного розвитку громад.

5. Прагнути професійного зростання як тренер (викладач) з прав людини та  вдосконалення власних освітніх програм/заходів.

6. Мати потенціал щоби стати ресурсною персоною в сфері навчання правам людини для власної та навколишніх територіальних громад.

7. Бути готовим (-вою) протягом місяця після завершення ТОТ:

1)  провести у власній громаді невеликий освітній захід з прав людини;

2) подати до збірника учасників  ТОТ опис сценарію власного освітнього заходу з прав людини.

Участь у ТОТ безкоштовна. Організатори забезпечують для учасників ТОТ проживання у двомісних номерах санаторія, харчування, роздаткові матеріали. У виключних випадках можлива компенсація витрат на проїзд до місця проведення ТОТ та назад.

 

Форма заявка на участь у тренінгу для тренерів та викладачів у сфері громадянської та правозахисної освіти:

1) ПІБ претендента;

2) Назва та контактні дані громадської організації (школи) у якій працює/ із якою співпрацює претендент (ПІБ керівника; контакти, в т.ч. телефон, e-mail);

3) Опис виконуваних вами обов’язків в організації (школі); короткий опис освітніх проектів, в яких ви берете участь, вашої ролі у цих проектах та їх результати;

4) Пояснення чому ви хочете взяти участь у тренінгу (до 200 слів);

5) Контактні дані двох осіб добре знайомих із вашої роботою в сфері освіти з прав людини, які в разі потреби, зможуть надати вам рекомендацію (ПІБ, організація, контактні телефони та e-mail);

6) Ваші контактні данні (адреса для листування (в т.ч. індекс), e-mail, телефони (бажано вказати мобільний); найкращий час для дзвінка). 

7)  Чи потребуєте ви компенсації витрат на проїзд із місця проживання до місця проведення тренінгу (м. Кремінна Луганської області) та назад? Якщо так, то вкажіть, вартість проїзду від населеного пункту, в якому ви проживаєте, до м. Кремінна Луганської області.

7) До заявки необхідно додати опис навчального заходу/сценарій заняття, який ви хочете вдосконалити протягом ТОТ (не більше - 1-2 сторінки А4).

 

Відбір учасників ТОТ відбуватиметься на конкурсній основі.

Заявки на участь у тренінгу просимо подавати на e-mail: [email protected] (в темі листа просимо вказувати: «ТОТ») або факс: + 38 0642 491 374 чи надсилати листом: 30-й квартал, б.2 кв. 14, м. Луганськ, 91005.

Останній термін прийняття заявок: 3 січня 2007 року. Учасники ТОТ будуть поінформовані про час і місце проведення заходу щонайменше за 7 днів до його початку.

Довідки за телефонами + 38 0642 491 374 ; + 38 067 640 94 40 – Володимир Щербаченко.

 Поділитися