MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)У Харкові поглумилися над пам’ятниками воїнам УПА і жертвам Голодомору“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”СБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушеньПрокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерівСБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудняБезладдя в Харкові виявилися спланованою провокацієюРозслідування заворушень у Харкові буксуєУ Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуУ Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. КлочковськійСуд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тим, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, – їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Після деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Засудили 15 військових РФ, які утримували 368 жителів села Ягідного у шкільному підвалі

Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження Сталіна

21.12.2006    джерело: www.unian.net
Керівництво Євразійського союзу молоді бере на себе відповідальність за організацію демонтажу пам’ятника УПА в Харкові.

Керівництво Євразійського союзу молоді бере на себе відповідальність за організацію демонтажу пам’ятника УПА в Харкові.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив начальник Мережевої ставки ЄСМ (лідер ЄСМ – УНІАН) Павло Заріфуллін.

"Акція була організована у відповідь на неодноразові акти вандалізму відносно радянських і російських пам’ятників в Україні і особливо на Галичині. Пам’ятник УПА був обраний нами тому, що ми вважаємо цю організацію фашистською, яка служила гітлерівцям карателями, - заявив П. Заріфуллін. - Ми вважаємо Харків і Україну своєю російською землею, тому ми не можемо примиритися з чинником наявності в Україні пам’ятників фашистам".

Як повідомив П. Заріфуллін, акція в Харкові була організована силами українських підрозділів ЄСМ. "Наша організація мережева, недивно, що більшість наших структур, у тому числі і в Харкові, нічого не знали про акцію, що готувалася, - відзначив начальник Мережевої ставки ЄСМ. - В кожному великому місті України є декілька наших осередків, які працюють паралельно і напряму з центром". За словами П.Заріфулліна, "щось конкретне про безпосередніх виконавців акції" він із зрозумілої причини сказати не може.

У повідомленні ЄСМ, яке сьогодні увечері отримав кореспондент УНІАН, йдеться, що 20 грудня на честь Дня чекіста і до дня народження Йосипа Сталіна (127-річчя Йосипа Сталіна відзначається 21 грудня - УНІАН) в Молодіжному парку в Харкові "відбулися похорони пам’ятного каменя Української повстанської армії".

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 19 на 20 грудня був демонтований пам’ятний знак УПА в Молодіжному парку Харкова. На місці пам’ятного знаку був знайдений прапор ЄСМ - чорний прапор з жовтою символікою.

Начальник управління взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації Олександр Нечипоренко назвав провокацією, яка матиме далекосяжні наслідки, знесення пам’ятного знаку воїнам УПА.

Торкнувшись питання про прапор з символікою ЄСМ, який був залишений в Молодіжному парку на місці події, начальник управління повідомив, що керівник союзу Олександр Мединський заявив йому в ході телефонної розмови, що "ні він, ні його організація не мають ніякого відношення до знесення цього пам’ятника".

Правоохоронні органи проводять розслідування, і за фактом події, можливо, буде порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, Євразійський союз молоді є організацією, яка орієнтована на проросійську, проєвразійську частину населення. Мета ЄСМ - відновлення імперії в рамках колишнього Союзу РСР.

ЄСМ відома в Україні своїми антипрезидентськими і антиукраїнськими акціями.

 Поділитися