MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження СталінаУ Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)СБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушеньПрокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерівСБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудняБезладдя в Харкові виявилися спланованою провокацієюРозслідування заворушень у Харкові буксуєУ Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуУ Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. КлочковськійСуд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіМілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуВідновлення і реабілітація після полону — Уряд ухвалив постановуВони б’ють по тим, хто рятує життя. Підсумки тижняЗвільнення від відбування покарання за станом здоров’яРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, – їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуЯк наука опирається тиранії. Дайджест російських протестівВійна проти пам’яті — як росіяни руйнують пам’ятники та меморіали в Україні Після деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинців

“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”

23.12.2006    джерело: www.korrespondent.net

Парламентські фракції блоку Наша Україна і блоку Юлії Тимошенко звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою дати правову оцінку бездіяльності міліції під час побиття людей у Харкові.

Про це, виступаючи у Верховній Раді від імені двох фракцій, заявила народний депутат України Ліля Григорович.

Парламентарі також вимагають від правоохоронних органів негайно розслідувати цей інцидент і закликають парламент створити тимчасову слідчу комісію з цього питання.

За словами Григорович, 16 грудня під час проведення мирного мітингу на харків’ян напали. "Група молодих людей спортивної статури, які прибули на автобусах, на чолі з мером міста Добкіним, організувала побиття 30 людей", - сказала депутат.

За її словами, п’ятеро побитих перебувають в лікарні.

Також під час засідання було продемонстровано кадри відеозапису зі сценами побоїща.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш виступив із твердженням, що це провокація. "Зараз ми побачили змонтований матеріал, це була провокація з боку людей, які потрапили на мирну демонстрацію", - сказав Святаш, додавши, що вимагає зробити експертизу наданого відеозапису.

Дмитро Святаш від імені Партії регіонів висловив своє обурення інцидентом, що відбувся, і надію на те, що усі винні будуть покарані. Крім того, він підкреслив, що ні Партія регіонів, ні мер Харкова не мають ніякого відношення до цієї організації.

За словами Святаша, на відеозаписі можна побачити, що Добкін намагався зупинити побиття і закликав усіх розійтися.

Раніше громадська організація Міський дозор звинуватила мера Харкова Михайла Добкіна в провокації безладь у місті.

Лідер Міського дозору Владислав Протас заявив, що 16 грудня в Харкові біля будинку по вулиці Клочковській, 197 відбулося силове захоплення ділянки, на якій торговельна група Target планує побудувати торгово-розважальний центр.

Владислав Протас зазначив, що на місці інциденту були присутні місцеві жителі, активісти Харківської молодіжної організації Партії регіонів, Партії зелених, представники правоохоронних органів, депутати облради, а також мер Харкова Добкін.

Він додав, що після проведеного на місці мітингу з’явилися крани, що зруйнували паркан, і що демонстранти увірвалися на територію ділянки, на якій планує будівництво Target.

За словами лідера Міського дозору, активісти побили 20 охоронців і 10 випадкових перехожих і місцевих жителів. Міліція, за словами Протаса, нічого не робила у відповідь. Він повторив, що звинувачує Добкіна в провокації цих дій.

А ще 31 травня Харківська міськрада скасувала і призупинила дію кількох прийнятих міськрадою попереднього скликання рішень про надання земділянок підприємцям під забудову і розміщення малих архітектурних форм.

За матеріалами Українські новини

 Поділитися