MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Центр Доброчин виграв суд у міліції

26.12.2006    джерело: www.dobrochyn.org.ua
Протягом двох місяців організація надсилала інформаційні запити стосовно дотримання прав людини до структурних підрозділів УМВС України в Чернігівській області. Адміністративні позови до суду були подані на найбільш „злісних невідповідачів”..
25 грудня громадська організація Центр „Доброчин” виграла суд у Куликівської міліції.
Громадську організацію представляли – Олександр Підгорний та Олена Короїд.
Як зазначив О. Підгорний, голова правління Центру „Доброчин”: „Протягом двох місяців наша організація надсилала інформаційні запити стосовно дотримання прав людини до структурних підрозділів УМВС України в Чернігівській області. На жаль, ми не отримали відповіді на більшість наших запитів. Адміністративні позови до суду були подані нашою організацією на найбільш „злісних невідповідачів”. І ось перший суд виграно!”
Судове засідання відбулось за головуванням судді Білого М.М., секретаря Бойко в присутності представників центру „Доброчин” та Куликівського райвідділу.
Розглядався адміністративний позов громадської організації Центр „Доброчин” до Куликівського РВ УМВС України в Чернігівській обл.
Посилання представника райвідділу на рекомендації УМВС України в Чернігівській області не надавати інформацію, так як Куликівській РВ є структурним підрозділом, ніяк не вплинули на головуючого.
Рішення суду було однозначним - визнати дії Куликівського РВ УМВС протиправними щодо ненадання інформації та зобов’язати надати інформацію протягом місяця.

 Поділитися