MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

УГКЦ звернулася до влади з проханням ратифікувати Європейську конвенцію про правовий статус трудящих-мігрантів

11.01.2007    джерело: www.zik.com.ua
За словами представників Комісії «Справедливість і Мир», не можна не звертати увагу на ті чинники, які сприяють міграції з України, зокрема, корупцію, бюрократію, безробіття та бідність

Комісія «Справедливість і Мир» УГКЦ звернулася до Президента, Голови Верховної ради України та Прем’єр-міністра з проханням ратифікувати Європейську конвенцію про правовий статус трудящих-мігрантів та Конвенцію ООН про права усіх трудових мігрантів. Про це йшлося під час круглого столу «Виклики міграції: погляд церкви».

За словами представників Комісії «Справедливість і Мир», не можна не звертати увагу на ті чинники, які сприяють міграції з України, зокрема, корупцію, бюрократію, безробіття та бідність. Відтак, визнаючи роботу держави щодо укладення двосторонніх угод про статус, соціальне та пенсійне забезпечення мігрантів, представники комісії все ж наголошують на існуючих проблемах і просять ратифікувати вищезгадані Конвенції.

Як повідомив представник Комісії Григорій Селещук, наразі Україна уклала менше як десять договорів про пенсійне забезпечення та допомогу із втрати непрацездатності. За єдиними винятком усі вони укладені з країнами колишнього Радянського Союзу та країнами-сусідами.

У зверненні Комісії «Справедливість і Мир» також йдеться про необхідність реалізувати рекомендацію Ради Європи про права мігрантів із неврегульованим статусом та розробити концепцію міграційної політики, зокрема, передбачити механізми соціально-економічної та побутової адаптації тих осіб, які повертаються в Україну.
 Поділитися